"Tulenevalt suurest mahajäämusest toimuvad lisareisid Rohukülast Heltermaale täna, 17. aprillil, kell 11.30 ja Heltermaalt Rohukülla kell 13.00," teatas mandri ja suursaarte vahelise parvlaeva liikluse eest vastutav TS Laevad Praamid.ee Facebooki lehel täna hommikupoolikul.

Nii Hiiumaale kui Saaremaale reisides tuleb siiski silmas pidada, et ka parvlaevadel kehtivad hetkel mitmed reeglid koroonaviiruse leviku vähendamiseks. Valdavalt kehtivad parvlaevadel tervise hoidmiseks samad piirangud, mis Eestis tervikuna.

Avalikes siseruumides peab kandma maski, toitu võib ainult kaasa müüa, inimeste koosviibimisele kehtib 2+2 reegel, laste mängutoad on suletud, tagatud peab olema võimalus käte puhastamiseks. Parvlaevade reisijasalongis on samad nõuded, mis mujal avalikus ruumis ja teistes ühistranspordivahendites nagu näiteks buss ja rong.

Kuigi kuni 11. märtsini kehtisid parvlaeva reisijasalongidele veidi leebemad reeglid ja kohapeal pidi kandma maski ajal, kui reisija ei einestanud, siis alates 11. märtsist kehtima hakanud rangemad piirangud toitlustusettevõtetele laienesid ka parvlaevadele.

See tähendab, et pardapoes ja -kohviku müügi- või teenindussaalis võivad viibida kliendid üksnes toidu kaasa ostmiseks. Kohapeal toidu ja joogi tarbimine eeldaks ju maski eest võtmist, kuid see ei ole lubatud. Reisijate parema hajutatuse tagamiseks võtab TS Laevad hetkel laevale kuni 350 inimest.

Hiiumaa oli koroonapandeemia tõttu väga populaarne siseturismi sihtkoht juba eelmisel aastal, kui TS Laevad teenindas Rohuküla-Heltermaa liinil rekordarv reisijaid.