Viveo Healthi nõunik Toomas Hendrik Ilvese sõnul näitab Viveo Health India ambitsioon, et Eesti edu peitub endiselt loovas mõtlemises ja nutikates lahendustes. „Investorid, kes on juba oma panuse andnud Viveo Healthi arengusse, on teinud targasti,” märkis Ilves, kelle sõnul on ettevõte endiselt avatud ka uutele investoritele.

„Viveo mõtleb ja tegutseb suurelt, seda näitab ilmekalt ka meie kiire ja jõuline areng Indias,” põhjendas Ilves. Hetkel on Viveo Healthi investoriteks Eestist näiteks Ain Hanschmidt, Anders Anderson Andrersoo, Oleg Ossinovski, Indrek Kasela ja Ivar Vendelin.

Viveo Healthi idee on vabastada arstiga konsulteerimine asukoha piirangutest, hoides kokku nii patsiendi kui arsti aega. Telekonsultatsiooni läbi viivad arstid, kes saavad inimesele määrata nii ravi kohesel, kui terviseprobleem tekib, sõltumata asukohast.

Indias elab kokku ligi 1,4 miljardit inimest. India riiklike ja erasektori tervishoiukulude protsent SKPst on hinnanguliselt 3,9 protsenti, mis on oluliselt väiksem kui maailma keskmine (9,9 protsenti). Indias on Viveo Heathi ükes partneriks doktor Sandesh Mayekar, kes on moderniseerinud Indias hambaravi ja viinud selle strukturaalselt uuele tasemele kogu riigis.

Viveo Healthi eesmärk on 2021. aastal kaasata seitse miljonit eurot investeeringuid. 2017. aastal Raul Källo asutatud Viveo Health kavatseb aastal 2025 pakkuda digitaalset tervishoiuteenust 1 miljardile inimesele. Täna tegutseb ettevõte kolmes Balti riigis, Armeenias, Indias, Lõuna-Aafrikas, Brasiilias ja Mehhikos.

Viveo visioon sotsiaalse mõju ja jätkusuutlikkuse loomisest ning laienemisest ülemaailmselt on silma jäänud Mastercardile, kes on valinud Viveo esimese ja ainsa tervishoiuettevõttena osalema Lighthouse MASSIV programmi. Programm toetab Viveo eesmärki pakkuda tervishoiuteenust miljardile inimesele 2025. aastaks.

Viveot toetavad ka Bill ja Melinda Gatesi fondi nõustajad, Mastercard Lighthouse MASSIV kaudu on nõustajateks Swedbank, Danske Bank, Synch ja Nordic Impact Funds.