“Marketex Offshore Constructions valmistas tänu Norra firma AXTech pakutud võimalusele 40 meetri kõrguse ja 200 tonni kaaluva torni ning paigaldas sellele süsteemi toimimiseks vajalikud eriseadmed. Meie käe alt tulnud tõstetorni abil hakatakse 300 tonni kaaluvat veealust linttraktorit mere põhja ning pardale tõstma,” selgitab Marketex Offshore Constructions´i juhatuse liige Ruslan Diduhh.

Vastvalminud tõsteseade paigaldatakse ettevõtte Debmarine Namiibia uuele laevale AMV3, mis on mõeldud veealuseks teemantide kaevandamiseks Namiibias. AMV3 on täna maailma suurim teemantide kaevandamise laev.

Tema töö põhineb 2000. aastate keskpaigas rakendataval veealuse roomikkäigu tehnoloogial, mida on praegu täiustatud. Laeva ehitamisel on järgitud kõrgeimaid keskkonnastandardeid ning tal on roheline pass (Green Passport).

Arvestades tema mõõtmeid ja tehnoloogilist varustatust, saab see alus Debmarine Namibia laevastiku lipulaevaks. Debmarine Namibia on Namibia Vabariigi valitsuse ja rahvusvahelise korporatsiooni De Beers ühisettevõte, mis on looduslike teemantide kaevandamise, töötlemise ja müügi liider maailmas.

Rakestusvalmis seade tõsteti 150-meetrisele laevale BBC Pearl ja saadeti Kaplinna Lõuna-Aafrika Vabariigis, et paigaldada see uuele alusele AMV3.