Lõuna-Itaalias Catanzaro linnas Ciaccio haiglas töötanud mees lõpetas ilmsiks tulnud andmete kohaselt tööle ilmumise juba 2005. aastal.

Nüüd teatab Itaalia uudisteagentuur Ansa, et tema osas on algatatud uurimine, mis käsitleb pettust, väljapressimist ning ametipositsiooni ärakasutamist.

Mees pani veidi enam kui 15 aasta jooksul lillegi liigutamata tasku 538 000 eurot. Lisaks töölt luusijale on uurimise all ka kuus haigla juhatuse liiget, kes oleksid 16 aasta jooksul pidanud pettusele jälile saama.

Tööluusija oli haiglaametnik, kes määrati Ciaccio haiglasse tööle 2005. aastal. Tegelikult ta kordagi sinna kohale ei ilmunud, arvab Itaalia politsei.

Politsei kahtlustab, et mees ähvardas oma tolleagset ülemust, et tema osas ei algatataks distsiplinaarmenetlust. Ähvardatud ülemus läks õige pea pensionile ning tema järeltulija isegi ei teadnud midagi mehest, kes kordagi tööle ei ilmunud.

Antud juhtum on Itaalia politsei teatel vaid üks väike kild viimase aja avaliku sektori tööluusi ning pettuste uurimistest.