Peamiselt vaktsineerivad inimesi perearstid ja haiglad, kuid vaktsiinitarnete koguste kasvamisel on suurvaktsineerimiseks vaja lisajõudu veelgi. Erasektori tervishoiuasutusi kutsuti esimest korda haigekassaga vaktsineerimise läbiviimiseks lepinguid sõlmima märtsis, eilseks oli lepinguga liitunud asutusi 15.

Haigekassa lepinguga on oodatud liituma kõik erasektori tervishoiuteenuse osutajad, kellel on eriarstiabi teenuse osutamise tegevusluba. Peaasjalikult ootab haigekassa lepinguga liituma neid eratervishoiuteenuse osutajaid, kes asuvad maakonnakeskustes üle Eesti ehk seal, kus elab rohkem inimesi.

Haigekassa õigusosakonna juhataja Ergo Pallo lisas, et kui teenuseosutaja soovib vaktsineerida ainult suurlinnas, tuleks juurde pakkuda ka mõni väiksem piirkond. „Meie eesmärk on luua olukord, kus vaktsineerijad asuvad võimalikult paljudes asukohtades üle Eesti,“ rääkis Pallo. Kui pakutakse vaktsineerimisteenust väljaspool Harjumaad, Tartumaad, Pärnumaad või Ida-Virumaad, võib vaktsiinisüste teha ka ainult selles tegevuskohas.

Kui teenuseosutaja soovib tulla lepingusse kahe erineva tegevuskohaga, ootab haigekassa temalt võimekust teha nädalas vähemalt 750 süsti. Kui lepingusse tullakse ühe tegevuskohaga, on eeldus, et süste tehakse nädalas vähemalt 300. Haigekassa tasub ühe süsti eest teenuseosutaja tegevuskohas 5.30 eurot ja väljaspool tegevuskohta ning nädalavahetuseti ja riigipühadel tehtud vaktsiinisüsti eest 7.30 eurot.

Lepingu saamiseks peab pakkujal olema kas iseteeninduskeskkond või liidestus üleriigilise digiregistratuuriga, mis tagab inimestele paindliku registreerimisvõimaluse. See teenuseosutaja, kes süstib inimesele esimese doosi vaktsiini, tagab ka selle, et teinegi doos oleks õigeaegselt tehtud.

Lepingu alusel tekib teenuseosutajal võimalus kõikide vaktsiinide, mida Eestisse saabub või saabuma hakkab, süstimiseks. Vajalikud vaktsiinid tellib teenuseosutaja Terviseameti iseteeninduskeskkonna kaudu ning Terviseamet tarnib vajalikud kogused kokkulepitud asukohta. Lisaks vaktsiinile tarnib Terviseamet ka süstimiseks vajalikud süstlad ja nõelad.

Pakkumuse esitamiseks vajalik info koos lepinguprojektiga on kättesaadav Eesti Haigekassa kodulehel. Pakkumusi saab esitada jooksvalt kuni selle aasta 31. maini.