Nigeeria Uberi autojuhid ei ole rahul hindade korrigeerimiste ning kõrgete vahendustasudega. Lisaks valmistavad neile meelehärmi ka reisijad, kelle isikut ei ole võimalik korralikult tuvastada. Samuti on streikima asunud Bolti juhid.

“Me kulutame nii palju oma autode remondiks ja kütuseks,” ütles Nigeeria lõunaosas Bolti autojuht Seun Olaniyan. Tema sõnul võiks Bolt ja autojuhid leida omavahel kompromissi. “Kui ettevõte suudab tõsta kilomeetri hinda lõppkasutajale, siis peaksid nad ka suutma tõsta meile jääva tasu osakaalu,” lisas ta.

“Autojuhid paluvad platvormidel vähendada nende vahendustasu,” ütles üks Uberi autojuhtidest. “Me näeme väga palju vaeva, et praeguses keerulises majandusolukorras hakkama saada,” lisas ta.

Viimaste andmete põhjal on iga kolmas Nigeeria elanik töötu ja paljud neist on elatise teenimiseks hakanud sõidujagamisteenuse autojuhtideks.

Nigeeria Bolti juht Femi Akin-Laguda ütles Bloombergile, et nad täiustavad pidevalt oma ärimudelit, pakkumaks platvormil tegutsevatele juhtidele suuremat tulu. Näiteks tõstis Bolt hiljuti klientidele taksoteenuse hinda, leevendamaks tõusnud kütusehinna mõju oma autojuhtidele.