Firma teenis 3,9 miljonit eurot puhaskasumit.

DelfinGroup, mis plaanib käesoleva aasta teises pooles aktsiate esmast avalikku pakkumist (IPO) Nasdaq Riia börsil, suurendas mullu laenuportfelli 10 protsenti 34,7 miljoni euroni. Ettevõtte kulumieelne ärikasum (EBITDA) oli 9,3 miljonit eurot ja maksueelne kasum 4,6 miljonit eurot.

DelfinGroupi juhatuse esimees Didzis Ādmīdiņš ütles, et 2020. aasta oli grupi jaoks muutuste aeg. „Lisaks Covid-19 pandeemiale ja sellest tulenevatele valitsuse poolt seatud piirangutele alustasime ettevõtte reorganiseerimisega, et teha ettevalmistusi aktsiate avalikuks esmapakkumiseks 2021. aasta teises pooles. Selle käigus viisime kõigi tütarfirmade tegevuse uue emaettevõtte DelfinGroupi alla, muutsime õigusliku staatuse osaühingust aktsiaseltsiks ning suurendasime aktsiakapitali 4 miljoni euro võrra. Lisaks koostasime vastutustundliku investeerimise (ESG) dokumendi," selgitas ta.

Eelmisel aastal jätkus ettevõtte ühe kaubamärgi, Banknote pandimajade võrgustiku laienemine. Ettevõte avas uusi harukontoreid ja poode, samuti kasvatas enda nähtuvust veebis, et täita oma strateegilist eesmärki - teha finantstooted ja -teenused kättesaadavaks kõigile, eriti maapiirkondades elavatele Läti inimestele. "Kaasaegsed finantstooted ei peaks olema kättesaadavad ainult pealinnas, vaid ka kõigis teistes regioonides," märkis Ādmīdiņš.

Lisaks töötas DelfinGroup mullu välja kava, kuidas tõsta teadlikkust ringmajandusest. "Ressursside oskuslik planeerimine ja asjade taaskasutamine on rohelise mõtteviisi nurgakivid, mis aitavad vähendada süsiniku jalajälge ja piiratud ressursside tarbimist. Asjad, mida inimesed enam ei vaja, jõuavad Banknote'i. Seejärel testime tooted üle, vajadusel parandame ning seejärel paneme uuesti müüki. Nii anname oma panuse ringmajandusse. Lisaks poodidele saab meie tooteid osta ka Banknote.lv veebipoest," selgitas ettevõtte juht.

Läinud aastal toimusid suured muutused ka ettevõtte juhtorganites. DelfinGroup sai sõltumatu ja professionaalse nõukogu, mille uuteks liikmeteks valiti 5-aastase tähtajaga Gatis Kokins, Dr Edgars Voļskis, Mārtiņš Bičevskis and Jānis Pizičs, kes pakuvad oma oskuste ja teadmistega DelfinGroupile pikaajalist strateegilist vaadet. Ettevõtte nõukogu esimehena jätkab Agris Evertovskis.

DelfinGroup viis eelmisel aastal lõpuni 5 miljoni eurose võlakirjaemissiooni. Ettevõtte võlakirjadega alustati Nasdaq Riga First North turul kauplemist mullu kolmandas kvartalis. Lisaks kaasas DelfinGroup 3,5 miljonit eurot kinnises emissioonis. Eelmise aasta neljandas kvartalis tegi ettevõte 3,5 miljoni eurose tagasimakse võlakirjade eest, mis anti välja 2013. aastal. DelfinGroup maksis mullu kvartaalselt dividende kokku 3 miljoni euro eest.

DelfinGroup teatas oma IPO plaanidest tänavu 23. märtsil. Selleks, et IPO kohta rohkem informatsiooni saada, tuleks huvilistel end kirja panna kodulehel.

Mis ettevõte on DelfinGroup?
2009. aastal asutatud DelfinGroupi on litsentseeritud finantsteenuste firma, mis hetkel esindab kolme kaubamärki – Banknote, VIZIA ja Rīgas pilsētas lombards. Firma annab tööd 270 spetsialistile 92 esinduses, mis paiknevad 38 Läti linnas ja asulas. DelfinGroup on Läti kaubandus-tööstuskoja liige ning saanud kulla-tasemel staatuse oma koostööprogrammis Läti maksuametiga. Grupi põhiteenusteks on kasutatud asjade müük esindustes ja internetis, pandi tagatisel laenud, tarbimislaenud ja seenior-laenud, mis on suunatud eakamatele klientidele. DelfinGroupi võlakirjadega kaubeldakse Baltic First North võlakirjade nimekirjas Nasdaq Riia börsil.