Tallink Grupp teatas täna börsile, et ettevõtte nõukogu otsustas tänasel koosolekul pikendada juhatuse esimehe Paavo Nõgene ametiaega kolme aasta võrra ning juhatuse liikme Lembit Kitteri ametiaega kuni käesoleva aasta lõpuni. Lisaks otsustas nõukogu tuua ettevõtte juhatusse uue liikmena Soome tütarettevõtte tegevjuhi Margus Schultsi.

Margus Schults liitus Tallink Grupiga 2008. aastal, esmalt vanemnõunikuna ning alates 2009. aastast on ta tegutsenud grupi Soome tütarettevõtte tegevjuhina. Enne Tallink Grupiga liitumist töötas Schults aastatel 1994-2008 SEB Eesti juhatuse liikmena, SEB Ida-Euroopa divisioni personalijuhina ja SEB Groupi globaalse personaliosakonna ja finantsplaneerimise osakonna juhina.

Margus Schults on muuhulgas Helsingi piirkonna kaubanduskoja nõukoja liige, Soome-Eesti Kaubanduskoja aseesimees, Soome Laevaomanike Liidu juhatuse liige, World Wildlife Fund Finland nõuandva kogu liige. Ta on omandanud Tallinna Tehnikaülikooli (tänane TalTech) doktorikraadi (PhD) tehnoloogia ja elektroonika alal.

„Margus Schultsi näol on tegemist nii Põhjamaade finantssektoris kui ka meretranspordisektoris aastakümneid tegutsenud ning karastunud juhiga, kes omab põhjalikke teadmisi nii meie ettevõttest, meile väga olulise Soome turu kõikidest nüanssidest ja lisaks ka tugevat kontaktide võrgustikku, mis on pärast globaalset kriisi äri taas käivitamisel meie jaoks üliolulised," kommenteeris uue liikme juhatusse kinnitamist Tallink Grupi nõukogu esimees Enn Pant.

Margus Schultsi volitused AS Tallink Grupp juhatuse liikmena algavad tänasest, 29. aprillist 2021. Lisaks uutele kohustustele kontserni juhatuses, jätkab Margus Schults ka kontserni Soome tütarettevõtte Tallink Silja OY tegevjuhina.

Tallink Grupi juhatuse liikme Lembit Kitteri volitusi pikendati nõukogu otsusega 2021. aasta lõpuni.

Paavo Nõgene volituste pikendamist kontserni juhatuse esimehena kommenteerides, lausus Enn Pant:

„Paavo Nõgene ametiaja viimase kolme aasta jooksul Tallinki juhina saab jagada praktiliselt täpselt pooleks - poolteist aastat nö rahuaega, mil ettevõte Paavo juhtimise all jõudsalt kasvas, arenes ja suuri tulevikuplaane tegi, millele järgnes poolteist aastat korralikku ellujäämiskursust. Pean ütlema, et olen tänulik oma sisemisele intuitsioonile, mis sundis mind kolme aasta eest Paavot Tallink Gruppi juhtima kutsuma, kuna see, kuidas Tallink on tänaseni selles kriisis vastu pidanud, on lisaks ettevõtte tuhandete töötajate suurele panusele ja pühendumisele, just paljuski tema teene ja tema tohutu töövõime, meelekindluse ja juhtimisoskuste tulemus. Tallinki juhatusel on selge nägemus sellest, kuidas Eestile strateegilise tähtsusega ettevõte sellest globaalsest tervise- ja majanduskriisist lähiaastatel välja tuua ja viimase aasta jooksul juba tehtud otsused ja tegevused on andnud meile kontserni nõukoguna kindluse, et võime ka järgmiseks kolmeks aastaks Tallinki juhi rolli Paavole ja tema tiimile usaldada."