Lisaks Abramovitšile on kaebuse esitanud veel kolm raamatus mainitud oligarhi ning Venemaa riiklik õlifirma Rosneft. Kaebusi hakatakse menetlema Suurbritannia kohtusüsteemis.

Raamatu väljastanud kirjastus on seda kirjeldanud kui "usaldusväärset, olulist ning kontrollitud allikate põhjal kirjutatud" teost. "Me kavatseme tunnustatud ning murrangulist raamatut kohtus tulihingeliselt kaitsta. Avalikku huvi omavatel teemadel kirjutamise õigus peab säilima," rääkis HarperCollinsi esindaja Financial Timesile.

Oligarh Abramovitš aga leiab, et raamat sisaldab valeinfot. Näiteks väidetakse "Putini inimestes," et Abramovitš sai 2003. aastal Chelsea jalgpalliklubi ostmiseks korralduse otse Putinilt. "Otsus kohtusse minna ei tulnud kergelt, kuid sellised avaldused kahjustavad minu mainet," märkis Abramovitš.

Raamatu autorite sõnul tuleneb taoline väide aga Putiniga tülli läinud ning Suurbritanniasse pakku kolinud oligarhi Sergei Pugatševi ülestunnistustest. 2017. aastal kuulutas Suurbritannia kohus Pugatševi "ebausaldusväärseks tunnistajaks," märgib Financial Times.

Tsensuuri vastu võitleva organisatsiooni Index on Censorship juht Jessica Ni Mhainin rääkis Financial Timesile, et Londoni kohtud on muutunud ajakirjanike vaigistamise tööriistaks: "Kusjuures, mitte ainult Suurbritannia, vaid ka välisajakirjanike!"

"Suurbritannia lõikab rahalist kasu kohtuvaidlustest, mille käigus pommitatakse ajakirjanikke alusetute süüdistustega. Meie kohtusüsteemi tuleks reformida," lisas Mhainin.