Koroonavastase sprei BioBlock loonud ettevõtte Icosageni juht Mart Ustav inimeste suurest huvist üllatunud ei ole. "Täna leevenevad piirangud ja kontaktide arv läheb taas üles. Olenemata sellest, et nakatumiste numbrid on madalad, valmistutakse ette järgmiseks nakkuslaineks." Need ninaspreid, kuhu oleme pannud SARS-CoV-2 vastased veise antikehad, on ainuke moodus kuidas viirust ära hoida, selgitab Ustav.

"Kuulsin tõepoolest, et kell 10 hommikul oli kaup läbi müüdud, kuid minu teada saatis Chemi Pharm uued portsud juba teele, " kinnitab Ustav.

"Minugipoolest võivad koolilapsed alates 1. klassist seda kasutada. Kui nad saavad juua piima, siis nad saavad ka piimas olevaid antikehasid oma limaskestadel kasutada. Väga vähestel inimestel tekivad piimavalke tarbides allergilised reaktsioonid. 99% inimestel piimavalkude suhtes probleeme ei esine. Spreis ei ole mitte ühtegi haigustekitajat see on steriilfiltreeritud ning pastoriseeritud. Lisaks pole ninaspreis ei viirusi, baktereid ega ka hallitust. Ainult puhtad antikehad ja mõned puhvrikomponendid ehk abiained, mis hoiavad pH paigas," põhjendab Icosageni juhataja Mart Ustav.

Benu apteegi pressiisiku sõnul on spreide müük piirkonniti erinev, sest kogused läksid apteekidesse välja erinevad. "Tänased numbrid kinnitavad seda, et tegemist on populaarse kaubaga, " kinnitab Benu.

Ninasprei tehnoloogia arendati Eesti ettevõtete ja ülikoolide (Tartu ülikool, maaülikool, Icosagen, Teadus ja Tegu ning Chemi-Pharm) koostöös. Loe rohkem: "Eestlaste koroonavastane ninasprei sai müügiloa. Professor Ustav: see pole nõidumine, vaid puhas keemia."