Panga poolt era- ja äriklientidele väljastatud uute laenude maht suurenes mullu sama ajaga võrreldes 32 protsenti.

Bigbanki juhatuse esimehe Martin Läntsi sõnul on ettevõte aktiivselt tegelenud äriklientidele pakutavate teenuste laiendamisega, mille tulemusena kasvas uusmüük korporatiivklientidele võrreldes mullusega 28,4 protsenti. „Eriti tugev oli tõus Baltimaades, kus korporatiivlaenude portfell suurenes aastaga kokku 60 protsenti. Ettevõtetele suunatud pikaajalised investeerimis- ja käibelaenud moodustasid esimeses kvartalis juba pea veerandi kogumüügist," ütles Länts. „Kõige suurem nõudlus tuli kinnisvara-, põllumajandus-, metsa- ja tööstussektori ettevõtetelt," lisas ta.

Bigbanki juhatuse esimehe kinnitusel kasvas esimeses kvartalis laenamine eraklientidele võrreldes aasta varasemaga kokku 32,5 protsenti ning nõudlus oli tugev kõigis tegevusriikides. „Kõige suurem kasv tuli Eestist, Leedust ja Soomest," ütles Länts.

„Eestis oli märkimisväärse kasvu taga suur nõudlus kodulaenude vastu, mida Bigbank sügisest pakkuma hakkas. Pakume traditsioonilise annuiteetgraafikuga eluasemelaenu kõrval Eestis ainsana erigraafikuga kodulaenu, mis tähendab, et tagasimakse perioodi alguses - näiteks esimesed kümme aastat - tuleb igakuiselt tasuda ainult intressi ning laenu põhiosa maksmise saab edasi lükata hilisemaks. Nii jääb klientidele graafiku esimeses pooles märkimisväärselt rohkem vaba raha kätte ning võib eeldada, et inflatsioon teeb ka edasised maksed juba taskukohasemaks," rääkis Länts.
„Suures plaanis on ettevõtted ja eraisikud hakanud järjest enam võtma pakkumisi ka väiksematelt pankadelt nagu Bigbank, millest võidavad mõlemad osapooled - meie saame uue ärivõimaluse ning klient kõige soodsama ja paindlikuma lahenduse," kirjeldas Länts.

Bigbank pakub ka liisinguteenuseid, mille käive kasvas esimeses kvartalis möödunud aasta viimase kvartaliga võrreldes 134,9 protsenti. „Kasv tuli uutesse sektoritesse sisenemise ja seadmeliisingu arvelt, mis moodustas 57 protsenti müügist. Liisinguvaldkonna tulemusi mõjutas positiivselt ka tänavu aasta alguses Leedus eraisikutele autoliisingu pakkumise alustamine," lisas Länts.

Kokku kasvas Bigbanki varade maht eelmise aasta lõpuga võrreldes 8,7 protsenti 823,8 miljoni euroni. Ettevõtte kolme kuu netokasum oli 5,8 miljonit, mis on mullu sama ajaga võrreldes 16,8 protsenti rohkem.

Bigbank AS (www.bigbank.ee) on Eesti kapitalil põhinev era- ja äriklientide laenudele ja hoiustele keskendunud spetsiaalpank, millel on lisaks tegevusele Eestis filiaalid Soomes, Rootsis, Lätis, Leedus ja Bulgaarias ning mis pakub piiriülese teenusena oma tooteid ka Austrias, Saksamaal ja Hollandis.