Tartu Kutsehariduskeskuse programmeerimisõpetaja Marguse sõnul tegi vähene kontakt distantsõppe ajal kurvaks, seetõttu taheti pakkuda õpilastele natuke põnevamaid elamusi kui lihtsalt õppetöö, et kontakt säiliks ja neil oleks huvitavam. "Mõni ankeet on meil tasuline, mõni tasuta. Rahaga proovime siis õpilastes tekitada väikest motivatsioonipuhangut, " tutvustab programmeerimisõpetaja Margus.

"Platvormi mõte on pakkuda kasutajatele mugavat võimalust koostada õigusalaseid tüüpdokumente ilma juristi kaasamata. Lisaks aitab säästa õigusabikuludelt, " räägib kooli programmeerimisõpetaja Margus. "Eks kogu õigusvaldkond liigub selles suunas - kes aitab kohtutel, kes büroodel protsesse automatiseerida. Meie portaal on inimesele, kes ei ole õigusvaldkonnas ekspert. "

Esimesena valmiski võlgade aegumise avalduse vorm, mis võimaldab võlgnikul pisut mugavamalt avalduse koostada kui ise pusides, selgitab õpetaja Margus. Mees lisab, et sealt edasi tekkis neil veel samalaadseid mõtteid. "Tegime ka vastupidise rakenduse - võlgade sissenõudmiseks. Seal on ehk kõige vingem asi viivisearvestus, mida käsitsi on ebamugav teha. Lisaks tegime nõusolekuvormi lapse välismaa reisiks. Seal on lahe omadus see, et kui lapsevanem sisestab sihtriigiks eesti keeles "Kreeka", tõlgitakse see kohe "Greece". Automaatne tõlge inglise keelde tehakse ka teiste sihtriikide puhul. "

Õpetaja Marguse sõnul said nad vormid, ankeedid ja nõuanded tuttavalt advokaadilt. Mees räägib, et nad otsivad just selliseid ankeete, mida ei ole seni viitsitud automatiseerida. "Üsna palju on meil veel ideid, mida realiseerida püüame." Inimesi on platvormil käinud 500, kellest 5% on ostu sooritanud (tasulise teenuse hind on platvormil 3 eurot- toim).