Keskkriminaalpolitsei teeb teist päeva Saaremaal läbiotsimisi ja otsib tõendeid kriminaalasjas, mis puudutab kaht episoodi.

Prokuratuur kinnitas, et täna ja eile otsisid keskkriminaalpolitsei ametnikud Saaremaal läbi äriühingute ruume seoses kahe toetusmeetmest raha taotlemisega. Kriminaalasi alustati soodustuskelmuse kahtluse kontrollimiseks ning uuritakse aastatel 2018-2021 esitatud taotluste õigsust.

"Kriminaaluurimine ja tõendite kogumine jätkub, praegu ei ole võimalik detaile kahtlustuse või kahtlusaluste kohta täpsustada," ütles prokuratuuri kõneisik.

Loe pikemalt Äripäevast.

Ärileht rääkis Liblikuga ning ettevõtja kinnitab, et tal on ainult hea meel toimuva üle: "Meie arusaamise järgi on meil kõik tehtud selle raamistiku kohaselt, mis rahastajad on meil ette näinud. Selles mõttes oli kõik hästi ja mul on väga hea meel, et selline kontroll täna toimub. Need summad, millega riik on meie ettevõtmistesse panustanud ongi suured, seega on ainult tervitatav, kui me läbime teatud kontrolli."

Küsimusele, miks politsei algatas läbiotsimise, ei osanud Liblik vastata. "Me võtame olukorda nagu see on. Veel eile esitasime kõik nõutud dokumendid," lisab ärimees. Ta kinnitab, et nad ei muretse juhtunu pärast ning kõik on kõige paremas korras: "Me ootame ainult seda, millal taandub meie ainuke vaenlane - koroonaviirus - et saaksime oma ettevõtted jälle avada külastajatele." Tänase päeva seisuga on keskus lõpuni valmis ehitatud ja toitlustus juba töötab.