Luminor kutsub kõiki huvilisi osalema investeerimismängus, kus on võimalik katsetada riskivabalt pensioni investeerimiskonto (PIK) lahendust ja võita auhindu. Mängu eesmärk on pakkuda inimestele võimalust enne olulise otsuse langetamist proovida lahendust virtuaalrahaga ning pakkuda osalejatele teadmisi, kuidas investeerimisega vastutustundlikult oma tulevikuks valmistuda.

„Mäng on mõeldud kõikidele huvilistele, kes otsivad investeerimisplatvormi või -lahendust oma pensioniraha investeerimiseks," ütles Luminori investeerimistoodete juht Kaarel Keskküla. „Seejuures annab investeerimismäng kõikidele soovijatele võimaluse katsetada, mida kujutab endast virtuaalse pensioniraha iseseisev investeerimine ja jõuda selgusele, kas pensioni investeerimiskonto on nende jaoks õige lahendus. See on hea viis enne kaaluka otsuse tegemist riskivabalt oma teadmisi katsetada ja arendada, nii et julgustan kõiki mängus osalema."

Keskküla sõnul on investeerimine muutumas üha populaarsemaks ja sellega tegeleb praegu rohkem inimesi kui kunagi varem. Kuigi tänapäeval on võimalik investeerimist alustada juba üsna väikeste summadega, siis kogemusteta investorile võib see paraku kalliks maksma minna - eriti kui plaanis on investeerida oma pensionisääste. „Neile, kes on oma otsuses juba kindlad ja soovivad oma pensionirahaga ise tegeleda, on meil pakkuda paljude võimalustega pensioni investeerimiskonto. Kes aga soovivad enne otsuse langetamist veel kaaluda ja rohkem kindlust saada, saavad Luminoris võimaluse kätt proovida ning kogemusi hankida ilma päris rahaga riskimata," lisas ta.

Luminori investeerimistoodete juhi sõnul käivad mängu juurde ka igakuised veebiseminarid, mille käigus jagatakse spetsialistide poolt muljeid mängust, analüüsitakse möödunud kuul tehtud tehinguid ja antakse nõu, kuidas pensionipõlveks vastutustundlikult valmistuda.

Registreerimine on avatud kuni 30. juunini ning mäng kestab 31. juulini. Mäng toimub Luminor Investor platvormil. Osalejatele antakse 25 000 eurot virtuaalraha ning eesmärk on luua vabalt valitud investeeringute abil parim pikaajaline strateegia selle kasvatamiseks. Osavõtt on kõigile tasuta ning selleks ei pea olema Luminori klient.

Iga kuu loositakse kõigi mängus osalejate vahel välja elektritõukeratas. Peaauhind, mille võidab parima pikaajalise investeerimisstrateegia looja, on 2000 eurot stardiraha Luminor Investor kontole ning investeerimiskonsultatsioon Luminori eksperdiga. Pikaajalise strateegia hindamine ei sõltu portfelli lõplikust kasvust mänguperioodil.

Parima investeerimisstrateegia valib žürii, kuhu kuuluvad Luminori investeerimis- ja riskianalüüsi tiimijuht Anton Skvortsov, finantsblogi dividendinvestor.ee looja Märten Kress ja Luminori privaatpanganduse varahaldur Kalle Kose.

Investeerimismängus saab osaleda maksimaalselt 5000 inimest.

Tulevikuinvestori mänguga saab lähemalt tutvuda ja liituda Luminori kodulehel.

See mäng on teistsugune
Kuna ma pole varem Luminori investeerimiskeskkonnaga kokku puutunud, oli alguses veidi harjumatu. Väärtpaberite otsing oli keeruline, kuid sellega harjus ära. Kahjuks Balti aktsiaid mängus pole.


Kui tavaliselt näidatakse positsiooni kasumit/kahjumit arvestades ostutehingutasuga, siis Luminoris arvestatakse ka müügitasuga. See on mõnevõrra kummaline, sest kui väärtpabereid on plaanis mängu lõpuni hoida, siis alahindab see kasumit ja portfelli suurust.


Huvitav on see, et kui tavaliselt selgitatakse aktsiamängude parim portfelli enim kasvatamise teel, siis seekord tuleb oma invsteerimisstrateegiat ja tehtud valikuid selgitada.