Christie's teatas teisipäeval, et pudeli kosmoses tiirelnud Pétrus 2000 veini ennustatavaks lõpphinnaks on umbkaudu 830 000 eurot. Kusjuures ostja saab pealekauba ka tavalise Pétrus 2000 veini, seega tekib tal võimalus proovida, kas kosmoses tiirelnud vein maitseb paremini või mitte.

Ka tavaline Pétrus 2000 pudel ei ole odav - see maksab umbes 5000 eurot. Mõned veinieksperdid said Bordeaux ülikooli veiniinstituudis kosmoses käinud veini tavalise pudeliga juba võrrelda. "Mul on keeruline öelda, kas orbiidil käinud vein oli parem, kuid kindlasti maitses see teisiti. Sellel oli mõnevõrra suitsusem maitse," rääkis BBC-le veini proovinud Jane Anson.

Veini saatmist kosmosesse toetas mittetulundusühing Space Cargo Unlimited, kes soovis lähemalt uurida, kuidas mõjutab gravitatsiooni puudumine erinevaid toiduaineid. Space Cargo Unlimitedi juhi Nicolas Gaume'i sõnul kavatsetakse orbiidil tiirelnud veini müümisest saadavat raha kasutada järgmiste kosmoseuuringute hüvanguks.

Kuigi kosmosesse saadeti 12 pudelit veini, läheb neist müüki vaid üks. Kolm veini avati Bordeaux ülikoolis testimiseks ning kaheksat veini säilitatakse edasisteks eksperimentideks.