Soome siseminister Maria Ohi-salo ütles, et Soome peamine eesmärk on kaitsta oma elanikke koroona eest ega soostunud nimetama konkreetset tähtaega piirangute lõpetamiseks.

Siseminister Maria Ohisalo kinnitas neljapäeval Helsingis, et Soome valitsus mõistab igati Soome või Eestisse olude sunnil lõksu jäänud inimeste muret, kuid erandeid Eestile siiski teha ei saa.

"Meie valitsuse ülesanne on kaitsta oma riigi elanike elu ja tervist. Loomulikult me püüame selle poole, et meie riikide vaheline läbikäimine oleks võimalikult sujuv ja tavapärane, aga see aeg pole veel käes," sõnas Ohisalo.

Karmid reisimispiirangud on viinud ka selleni, et Soome on saanud Euroopa Liidust ametlikult noomida Schengeni ala reeglite rikkumise pärast, kuid Ohisalu sõnul on riigil olnud mõjuvad põhjused sisepiiride sulgemise jätkamiseks.

"Schengen pole loodud sellist pandeemiaohtu silmas pidades. Me oleme põhjendanud piirikontrolli jätkamist rahvatervist ähvardava ulatusliku kriisiga, mis on oht ka siseturvalisusele," lausus Ohisalo.

Selleks, et eestlane niisama, ilma mingi põhjuseta jälle Soome võiks sõita, peaks Ohisalu sõnul olema nakatumisnäitaja Eestis 25 ja vaktsineeritute arv suurem.

Neljapäevase seisuga oli Eesti nakatumisnäitaja 357,9.