„Avamine läks rahulikult. Esmaspäeval oli veidi suurem külastajate arv, tõenäoliselt seoses edasilükatud ostude tegemise sooviga nii kiirelt kui võimalik. Aga alates teisipäevast on kliendivoog väiksemaks jäänud ning tulevast nädalast ootame täiendavat külastuste langust,“ ütles Kaupmeeste liidu tegevjuht Nele Peil. „Näha on, et kliendid teevad oste, mida on kuu-kaks edasi lükatud. Seda on tunda eriti jalatsipoodides, sporditarvete poodides ja ehituspoodides.“

Kaubanduskeskustes ei tekkinud probleeme 25% täituvuse nõudega, ehkki kohati tekkis väiksemate poodide uste taha või toitlustuskohtade juurde kaasaostuks järjekordi, kus hajutatust tagasid turvatöötajad ja klienditeenindajad. Samuti on viimastel kuudel oluliselt paranenud klientide harjumus ja valmisolek kanda maski ning sellel teemal tõsiseid konfliktsituatsioone taasavamisnädalal ei olnud. Jätkuvalt on kauplustes ja kaubanduskeskustes suletud istumis- ja mängualad ning seetõttu ei toimu seal tänasel päeval ajaveetmist.

„Tänan kõiki ostlejaid ja kaupmehi vastutustundliku käitumise eest. Kuna näeme, et mõlemad osapooled täidavad ohutuse ja kaupmeeste liidu vabatahtliku eneseregulatsiooni nõudeid, siis nakkusohu vähenedes ja vaktsineeritute osakaalu suurenedes võiks kaaluda 25% täituvuse nõude leevendamist 50 protsendile,“ ütles Peil.