2021. aasta esimeses kvartalis teenis Inbank 2,55 miljonit eurot puhaskasumit

„Esmakordselt peale koroonakriisi algust pööras Inbanki kasum taas tõusule. Ärimahud kasvasid jõudsalt, mis andis võimaluse jätkata investeerimist inimestesse ja tootearendusse," sõnas Inbanki tegevjuht ja juhatuse esimees Priit Põldoja.

Ta lisas, et kui 2020. aasta märtsis kukkus Inbanki müük koroonakriisi tulemusena poole võrra, siis sel aastal oli märts Inbanki ajaloos parim müügikuu. „Selgelt on nii kaupmehed kui ka kliendid uue reaalsusega kohanenud ja leidnud tegutsemiseks uued müügikanalid. Arendasimegi kogu aasta vältel uusi digitaalseid lahendusi eesmärgiga toetada oma partnerite müügitegevust e-kanalites," lausus Põldoja. Majanduse avanedes ootab pangajuht järgnevatelt kvartalitelt tugevat jaetarbimise ja laenunõudluse kasvu.

Selle aasta esimeses kvartalis müüs Inbank krediiditooteid 97 miljoni euro eest, mis on 49% enam kui aasta tagasi. Kasvu veab jõudsalt Inbanki Poola äriüksus, mille kogumüük on võrreldes aastataguse ajaga kasvanud lausa 3,5 korda. Toodete lõikes jätkas võimsat kasvu järelmaks, mille mahud pea kahekordistusid ja ulatusid 71 miljoni euroni.

Stabiilset kasvu näitasid ka laenu- ja hoiuseportfellid. Laenuportfell on aastaga kasvanud veerandi võrra 433 miljoni euroni ja hoiuseportfell viiendiku võrra 453 miljoni euroni.

Esimese kvartali krediidikulud vähenesid aastatagusega võrreldes 25,4% ja olid 1,8 miljonit eurot. „Madalamate krediidikulude põhjuseks on üha paranev väljastatavate laenude kvaliteet ja parem väljavaade tulevase majanduskeskkonna osas. Uute võlgnevusse sattuvate klientide arv on selgelt langustrendis," selgitas Inbanki tegevjuht.