Uue tehase ehitusse investeeritakse ligi 4,2 miljonit eurot.

Incapi kolmas tehas Indias hakkab asuma samuti Tumkuris, Karnatakas piirkonnas. Ehitus plaanitakse käivitada käesoleva aasta kolmandal kvartalil ja avada tehas 2022. aasta teisel kvartalil.

Incapi presidendi Otto Puki sõnul plaanib ettevõtte laiendada oma India tootmist eeskätt selleks, et vastata nii olemasolevate kui ka uute klientide nõudlusele. Praegu töös olev kahe tehase laienemine viiakse lõpuni 2021. aasta neljandas kvartalis ning pärast seda kasvab ettevõtte tootmispind Indias 16 000 ruutmeetrini. Kolmas tehas lisab sellele omakorda veel 8500 ruutmeetrit tootmispinda.

"Hoolimata koroonaviirusest tingitud lühiajalistest väljakutsetest on elektroonikatootmise sektoris jätkuvalt suur nõudlus ja näeme, et see jätkub ka edaspidi. Loodame, et uus tootmisvõimekus annab meile võimaluse sellele nõudlusele vastata ja oma kliente veelgi paremini teenindada," selgitas Pukk laienemisotsuse põhjuseid.

Uue tehas plaanitakse ehitada jätkusuutliku tootmise põhimõtteid järgides, mis tähendab suurt tähelepanu eeskätt just energia ja teiste ressursside säästlikul kasutamisel. Maailma ühe innovatiivseima tehnoloogiapiirkonnana tuntud Bangalore linna lähistel asuv Incap India tehas on spetsialiseerunud elektroonika ja lõpptoodete valmistamisele. Incap India toodab elektroonikat peamiselt automaatika, elektrotootmise ja telekommunikatsiooni valdkonnas tegutsevatele tööstusettevõtetele kõikjal maailmas, ettevõttes töötab kokku ligi 2000 inimest.

Incap Corporation on elektroonikaseadmete tootja, mis tegutseb Soomes, Eestis, Indias, Slovakkias, Suurbritannias ja Hongkongis ning annab tööd umbes 2000 inimesele. Incapi aktsia on Nasdaq Helsinki börsil noteeritud alates 1997. aastast.