Rikets lillede turundusspetsialist Liisa Maksan kirjeldas, et emadepäeva eel eelistatakse kergemaid ja õrnemaid sorte. “Seoses sellega, et emadepäev on justkui kevade ja suve vahel, siis eelistatakse tavaliselt tulpe, pojenge, nartsisse, päevalilli, levkoisid, preeriakellasid ning kõike mis on selline heledam, kergem ja õrnem,” lisas ta.

Kui naistepäeval ja valentinipäeval lähevad kaubaks enamjaolt lillekimbud, siis emadepäeval on populaarsed ka lõikelilled. “Enamasti eelistatakse siiski kimpusid,” lisas Maksan. Läheneval tähtpäeval on populaarsed veel potihortensiaid ja lilleamplid.

Lilleautod liiguvad ilma piiranguteta

Kui mitmed kauplused kannatavad tarneraskuste käes, siis Maksani sõnul tarneprobleemid nende lillepoode väga mõjutanud ei ole. “Lilleautod liiguvad ikka Hollandist Eestisse oma tavapärastel aegadel. Hinnad kohati kõiguvad vastavalt hooajale ning nõudlusele, aga mitte midagi ülemäära suurt pole muutunud,” kirjeldas ta. “Arvestame lillevaliku ning -hindadega jooksvalt ja saame siiski oma klientidele parimat võimalikku valikut pakkuda,” lisas Maksan.

Kuigi sel aastall on vähem piiranguid kui eelmisel, eelistavad siiski paljud oma lilled e-poest tellida. “Eelmise aasta emadepäeval, mil kõik poed olid veel kinni oli meie e-poes tellimuste arv rekordiline. Ka sel aastal on tehtud palju e-poe tellimusi,” lisas ta.