Paljassaare poolsaarele planeeritakse juba üle kümne aasta mitut suurt kinnisvaraarendust, kuhu võiks tulla 50 000 elanikku mahutav linnaosa, vahendas "Aktuaalne kaamera".

Poolsaare idaservas on 34 hektarit maad Bolton Real Estate arendusel, mille suurim osanik on Heiti Hääl Alexelast. Poolsaare lääneserva kõige suurem maatükk, mis asub Tallinna Vee puhastusjaama kõrval, kuulub ettevõttele Ecobay, mille omanik on tuntud ärimees Margus Linnamäe. Temale kuuluv MM Grupp teatas majandusaasta aruandes, et 48-hektarilise Ecobay arendusega minnakse edasi.

Samas on Tallinna linn asunud seisukohale, et keskkonnamõjude hindamise järgi ei saa sinna üldse midagi ehitada.

"Kui me vaatame linnaosa üldplaneeringut, mis on menetluses, siis pigem jäävad need enamik alasid tulevikus puutumatuna justnimelt seal pesitsevate lindude pärast. /.../ Seda mõju, mida arendus tooks elamute näol, sinna nähtavasti sellisel kujul planeerida ei ole võimalik," rääkis Tallinna abilinnapea Andrei Novikov.

Ecobay juht René Teimann ütles, et ta ei soovi enne midagi kommenteerida, kui n-ö paberil kõik selgelt kirjas ei ole. Ka tema kinnitas, et Ecobay arendamisest ei loobu.

Loe pikemalt ja vaata videot ERRi uudisteportaalist.