Ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Andres Sutt ütles nädala alguses Ärilehele antud kommentaaris, et ta sooviks samuti miljonid ettevõtjatele välja maksta.

„Mõistan ettevõtjate ootust võtta toetusmeetmed kiiresti kasutusele. See on ka minu soov," teatas minister.

Sutt aga nentis, et enne raha liikumist on vaja Euroopa Komisjoni luba. „Lisaeelarvega eraldatud abipakett jaekaubandusele ja turismisektorile - kokku 44 miljonit - vajab enne kasutuselevõttu Euroopa Komisjonilt riigiabiluba. Olen palunud Komisjoni asepresident, konkurentsivolinik Margrethe Vestageril meie taotluse võimalikult kiiret menetlust ja ta on seda mulle ka lubanud," rääkis Sutt.

Minister lubas, et raha läheb kohe teele, kui roheline tuli saadakse. "Niipea kui riigiabiluba on olemas, alustab EAS taotluste vastuvõtmist ja toetuste väljamaksmist."

Ärileht uuris asja ka Euroopa Komisjonilt. Selgub, et Eesti riik on riigiabi taotluse esitanud „üsna hiljuti, mõni nädal tagasi". Komisjoni esindaja kinnitab, et menetlus käib. Pandeemia tõttu on see kiirem ja paindlikum kui muidu, kuid samas ei saa täna veel öelda, millal ametlikku vastust oodata võib.

Ärilehel ei õnnestunud mõne päeva jooksul saada majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumilt lisakommentaari.