"Meie oma kahe aasta laadakorralduse töö eest toetust saada ei loodagi, aga murettekitav on riigipoolne suhtumine laadakauplejatesse," kirjeldasid korraldajad.

"Oleksime seekord korraldanud laada ilma meelelahutuseta. Samuti oleks toimunud suur hajutatud välimüük erinevates sektsioonides, rangelt inimeste arvu jälgides," seisis avaldatud teates.

Nende sõnul on enamike laadakauplejate jaoks laatadel käimine ainsaks elatusallikaks. "Räägitakse avalike ürituse raames ainult kontsertide korraldamisest, võib-olla tõesti suurlinnades ei olegi kevadised laadad olulised? Taimemüüja hooaeg algab kevadiste laatadega, kodumüügid ja turgudel kauplemine ei võimalda kõike realiseerida. Kas iga kummulikeeratud taimekasti eest on ka kauplejal hüvitist oodata? Poed on nüüd avatud ja ülerahvastatud, aga laatade välimüügi piirangud on jätkuvalt karmid. Oleksime oodanud riigi poolt selgemaid juhiseid laatade korraldamise osas, sest maikuu laadakalender on jätkuvalt laatasid täis," seisis korraldajate avaldatud postituses.