Kolmetoaline korter Viimsis, 163 000 eurot

Korteril oli mitu ostuhuvilist, kellest kaks olid valmis kohe tehingu tegema. Müüja lubas eelistada ostjat, kes enne notarisse jõuab. Minul kui esimesel ostuhuvilisel oli pangast positiivne otsus olemas ning vajasin vaid hindamisakti, misjärel oleks saanud laenulepingu ja notariaalse lepingu. Notariaeg oli selleks ajaks kaugtõestuse formaadis kokku lepitud nädala pärast, et tehing saaks kiiresti toimuda.

Neli päeva enne notariaega teatas müüja, et olukord on muutunud ja ta müüb korteri hoopis kolmandale huvilisele, kes ostab selle välja sularahas. Notarisse jõudis see tehing aga kaks nädalat hiljem. Ostja oli kinnistusraamatu andmeil 33-aastane meesterahvas.

Kahetoaline korter Kadrioru piiril, müügikuulutuse hind 165 000 eurot

Esimese ostuhuvilisena, kes korteri ka üle vaatas, olin valmis kohe müüja kuulutuses toodud tingimustel korteri ära ostma, kusjuures kinnitasin, et tehing võib toimuda umbes nädala jooksul. Olin valmis broneeringuks tegema ka notariaalse eellepingu, et mõlemale tehingupoolele tehingu kohta kindlust anda.

Korteriga tutvuma minnes teatas müüja, et korteril on rohkem huvilisi ja ta on otsustanud oodata nädal aega kõikide huviliste pakkumisi - sellega avas ta korterile oksjoni.

Teine huviline oli remonti vajavale korterile juba enne kohapeal tutvumist ostupakkumise teinud - selle korteri hindamisakt oleks olnud umbes 150 000 eurot, müüja kuulutuses toodud hind oli 165 000 eurot ehk 15 000 rohkem. Teine ostuhuviline pakkus aga korterit nägemata 180 000 eurot ehk 30 000 rohkem, kui on korteri väärtus hindamisakti järgi.

Hea lugeja, jaga oma viimase aja kogemusi seoses kinnisvara ostu või müügiga. Milliseid seiklusi on sinul ette tulnud? Kirjuta tanel.saarmann@arileht.ee