Arbimäe liikluskoolis sõidutunde läbinud õpilane ei olnud nõus viiruse leviku tõkestamiseks ette nähtud meetmeid kasutama ehk ta keeldus maski kandmisest ja käte desinfitseerimisest. Seejärel ei olnud sõidukooli õpetaja nõus tundi läbi viima. Õpilane tõi põhjuseks tervislikud probleemid: arst ei soovita tal käsi desinfitseerida ja lisaks kahtleb ta kaitsevahendite nõude seaduslikkuse üle. Õpilane soovis tutvuda desoaine koostisega, õpetaja keeldus sellest ja soovitas lahkuda.

Kuigi õpilane sai aru, et autokoolil on õigus seada tingimusi seoses hetkelise olukorraga riigis, siis on ka temal õigus tutvuda, mis ained sisalduvad desinfitseerimisvahendis. Kaks kuud hiljem saatis õpilane ka vastava arstitõendi. Kuna sõidutunde enam ei toimunud, soovis ta tagasi saada raha, mis liikluskoolile tasunud oli.

Autokool lähtus aga terviseameti kehtestatud nõuetest, mis olid ka teada kõigile ühiskonna liikmetele. Nemad soovisid kaitsta sõiduõpetaja tervist ja lähtuda ettenähtud normidest. Arbimäe liikluskooli esindaja sõnul esitas õpilane tervisetõendi alles kaks kuud pärast juhtunut, seega polnud tal keeldumise hetkel tõendit käepärast.

Komisjoni sõnul on õpilase väide paljasõnaline ja vastutustundetu

Kuna tarbijavaidluste komisjon leidis, et eelmise aasta oktoobriks olid koroonaviiruse leviku tõkestamise meetmed laialt levinud ja teada kõigile, on autokoolil õigus ja kohustus ka abinõusid rakendada, et kaitsta sõiduõpetaja tervist. Lisaks leidis komisjon, et õpilase väide, et tal on allergia desovahendi koostisosade vastu, on paljasõnaline ja vastutustundetu. Sel juhul oleks võinud õpilasel enda desinfitseerimisvahend kaasas olla.

Komisjon otsustas rahuldada õpilase avalduse osaliselt ja Arbimäe liikluskool peab tagastama ära jäänud sõidutundide eest pea 124 eurot. Kui pooled otsusega ei nõustu või seda ei täida, on neil õigus pöörduda maakohtu poole.