Söögikohtadele, kes said pakkuda kaasamüügi teenust, mõjus piirangute aeg kergemalt. Selleks ajaks suletud klassikalistele õhturestoranidele mõjus piirang aga rängalt, sest paljud töötajad lahkusid.

Vladislav Djatšukile kuuluv õhturestoran Mon Repos oli piirangu ajal suletud. Djatšuk ütles, et kuu aega kinniolekut mõjus rängalt ja järgmist kuud poleks ehk üle elatudki. Piirangu ajal lahkusid pooled töötajad, nüüd käib uute inimeste otsimine.

"Kindlasti me tahame parimat, aga mõned parimad lihtsalt läksid ära, üldse sellest valdkonnast. Kokad, teenindajad põhiliselt, nagu lihtsalt ei suuda oodata seda aega, kui see tagasi kõik tuleb. See valdkond on suhteliselt keeruline, siin saavad töötada vaid inimesed, kes naudivad seda," ütleb Djatšuk.

Enne koroonakriisi oli majutuse ja toitlustuse valdkonnas tööl ligi 30 000 inimest, nüüd on neid jäänud 20 000. Töötukassa andmetel on praegu sektoris veel ligi 5000 töötut. Majutuses-toitlustuses langes eelmise aasta aprillis tööpakkumise arv olematuks, praegu on sektoris tekkinud ligi 500 vaba töökohta.