Ecoscooter Eesti kontaktisik Sergo Borisenko sõnab, et Ecoscooter Eesti elektritõukerataste müüginumbrid on kindlasti tõusnud.

Levinumad mudelid on reeglina need, mis "tuttaval" juba on või mille kohta on rohkem infot ja arvustusi saadaval, räägib Borisenko. "Meie valikust on hea hinna kvaliteedi suhte tõttu populaarne Kugoo S1 seeria ja M4 mudelid. Popp on ka töökindel Segway G30.Noorte ja keskealiste meeste seas on ülipopulaarsed Ultron offroad power tõukerattad. " Sergei Borisenko möönab, et üldiselt on keskmine tõukeratta ostja pigem noor või keskealine kes ostab endale ja/või lapsele.

Joyor elektriliste tõukerataste ametliku maaletooja Sirli Kiis räägib, et nende kliendid on pigem tegelenud oma varasemalt ostetud rataste sõiduvalmis seadmisega ning vajaminevate varuosade tellimisega. "Meie hinnangul ei sõltu tõukeratta valik mitte niivõrd vanusest, vaid sellest, millistes tingimustes ning milleks soovib inimene tõukeratast kasutada. Ehk kas ta soovib näiteks seda kasutada linnaliikluses väikeste vahemaade läbimiseks, pigem ka nn huvisõiduks ja meelelahutuseks või on tal vaja sellega läbida pikemaid vahemaid ning liikuda erinevatel maastikel, " selgitab Kiis. Kiis ütleb, et lisaks on inimeste jaoks väga oluline tõukeratta kaal ning kompaktsus.

Joyoreesti.ee tootevalikus eelistatakse linnaliikluseks A ja F seeria mudeleid (populaarseimad A3 ja F5S+) ning pikemate vahemaade läbimiseks raskemaid, kuid samas ka stabiilsemaid X ja Y seeria mudeleid (populaarseim X1).

Kiis toob huvitava märkuse, et viimased on eriti populaarsed vanema-ealiste seas, kes sageli peavad näiteks kauplusesse või maapiirkondades naabri juurde minekuks pikemaid vahemaid läbima. "Eelmisel aastal olid aktiivseteks ostjateks ka põllupidajad, kellel on nendega mugav oma valdustes liikuda," räägib Sirli Kiis.