CBRE Baltics hakkab osutama fondile ärikinnisvara haldamis-, üürimis-, raamatupidamis-, hooldus- ja turundusteenuseid Leedus, Lätis ja Eestis.

Fondi hallatav portfell koosneb Balti riikide pealinnades 15 ärikinnisvarast, mille üüritav pind on kokku 153 000 ruutmeetrit. Fondile kuuluvad Europa kaubanduskeskus, Domus Pro kaubanduskeskus ja kontorikompleks, Duetto ja North Stari ärikeskused, Galerija Centrs, Postimaja ja muud objektid. Fondi varade portfelli koguväärtus ületab 355 miljonit eurot.

Fond korraldab regulaarselt iga kolme aasta järel rahvusvahelise teenusepakkujate konkursi. Seni on Fondile kinnisvarahaldus- ja raamatupidamisteenuseid osutanud mitu ettevõtet; peamine partner on alates 2008. aastast olnud BPT Real Estate.

Alates 1. septembrist on Fondi peamine partner CBRE Baltics, mis osutab teenuseid kogu portfellile. Peale CBRE Balticsi hakkab Leedu ärikeskustele Duetto ja North Star ning Domus Pro kaubanduskeskusele ja kontorikompleksile osutama teenuseid Censeo.

„Sel aastal osales meie rahvusvahelisel konkursil üheksa väga tugevat kandidaati. Soovime tänada kõiki, kes pöörasid fondile nii suurt tähelepanu ning esitasid kvaliteetseid ja professionaalseid pakkumusmaterjale. Partnerite valimisel olid peamised tegurid olemasolev kogemus ja asjatundlikkus, vastavus meie väärtustele ja ühine arusaam tulevikust kõigis Balti riikides. See on eriti oluline, et rakendada vajalikke muudatusi ja tagada fondi edukas tootlus, sest hakkame liikuma edasi pandeemiajärgsesse aega. Täname oma endiseid partnereid BPT Real Estate, Bauplan Nord ja YIT Leedu aastatepikkuse koostöö eest valdkonnas, mis oli täis kõikvõimalikke kogemusi ja väljakutseid," ütles Baltic Horizon Fondi juht Tarmo Karotam.

„Hindame usaldust, mida Baltic Horizon Fond meie vastu üles näitab - see partnerlus on oluline meie kohaloleku kindlustamiseks ja laienemiseks Balti riikides. Viimastel aastatel oleme teinud sihikindlat tööd, et laiendada oma pädevust ja teenuseid erinevates kinnisvarasektorites. Tänapäeval nõuab kinnisvara haldamine nii muutumisvõimet kui ka kindlustunnet edasise kasvu jaoks. Usume, et peale lokaalse esindatuse ja teadmiste võimaldab CBRE ülemaailmne kogemus ja pädevus koos kõrgeimate jätkusuutlikkuse standarditega keskkonna-, sotsiaal- ja juhtimisvaldkondades saavutada selles muutuvas keskkonnas meie partnerite jaoks alati parimaid tulemusi," ütles CBRE Balticsi tegevdirektor Santa Rozenkopfa.

Rozenkopfa sõnul on Balti regiooni majandus ülemaailmsest pandeemiast hoolimata ületanud 2020. aasta alguses tehtud prognoose: ettevõtted on suutnud viimaste muudatustega paindlikult kohaneda ja olukord piirangute leevendamise suhtes on hetkel ettevaatlikult optimistlik. Seetõttu on praegu õige aeg valmistuda pandeemiajärgseks perioodiks ja aeglaseks normaalsusesse tagasipöördumiseks, leides samal ajal erinevaid viise töötamiseks, ostlemiseks, meelelahutuse nautimiseks ja lõõgastumiseks.