Maanteel plaanitakse sõidutee täielikult renoveerida ja uued insenerivõrgud rajada Majaka tänava lähedal asuvatelt trammiradadelt kuni linna väljasõiduni. Smuuli teega ristumise kohale aga rajatakse mitmetasandiline ristmik ja väljasõiduteed, teatas "Aktuaalne kaamera" pühapäeval.

Praeguseks on betoonplaadid, mis katavad maantee sõiduteed, kahetsusväärses seisus, kuna nendevahelised vuugid probleemsed ja autod põrkavad iga kord sinna otsa.

"Tehnoloogias on palju muutunud. Käisime mõned aastad tagasi Poolas vaatamas, kuidas seal taolisi teid ehitatakse. Liitekohtade loomiseks on nüüd erinevaid võimalusi, et see üleminek oleks täiesti nähtamatu. Nüüd seda teevad suured masinad, nad valavad koha peal betooni välja. Nii suuri töömasinaid Eestis lihtsalt pole," selgitas Tallinna abilinnapea Kalle Klandorf.

Tallinn loodab, et osa maantee ümberehitamise maksumusest katab riik, kuid kui see ebaõnnestub, kavatseb linn kogu töö oma vahenditest teha. Mitu aastat tagasi tehtud arvutused näitasid, et jutt käib 40 miljonist eurost, kuid ehitushinnad on sellest ajast alates tõusnud 10-20%.