Segadus "parim enne" kuupäevaga viib endiselt toiduraiskamiseni
(1)Inimestel kipuvad sageli sassi minema tootetähistused “parim enne ja “kõlblik kuni”. Toitumisnõustaja Külli Holstingu sõnul tuleb tähelepanelik olla just “kõlblik kuni” tähistuse osas, sest selle kuupäeva kukkudes võivad toidus elutseda ohtlikud mikroorganismid, vahendas ERR
"Kõlblik kuni puhul enam toiduainet kasutada ei tohiks, sest toiduaines võib hakata tekkima teatud mikroorganisme, mis võivad olla kahjulikud meie tervisele. "Kõlblik kuni" tähtaja ületanud toitu ei tohiks jagada ka näiteks toidujagamiskapis," ütles Holstin saates "Terevisioon"
"Parim enne" tähendab Holstingu sõnul, et toidu kvaliteet võib hakata märgitud kuupäevast langema, kuid see kvaliteedikadu pole ohtlik. "Parim enne" kuupäeva kukkudes peaks inimene jälgima, kas toidu pakend on terve. Holstingu sõnul võib augu kaudu pakendisse sisse pääsenud õhk mõjutada toidu kvaliteeti veidi kiiremini.
Loe lähemalt ERR-ist