Sellest 21 miljardist dollarist moodustas ligikaudu 1,3 miljardit dollarit tema 333 000 Ethereum-i münti pärast seda, kui ühe Ether-i hind 4000 dollarini tõusis. Ülejäänud 20 miljardi dollari suuruse varanduse moodustasid kümned alternatiivsed koerateemalised krüptovaluutad, mis talle tahtmatult kingitud olid. Tähelepanuväärseim kingitus oli 505 miljardit Shiba Inu (SHIB) münti väärtuses 19 miljardit dollarit.

Aprillis teatasid SHIB-i loojad, et kandsid pool kogu ringluses olevast SHIB-i valuutast üle Vitalikule. Nende öeldu kohaselt soovisid nad sellega münti legitimeerida ja ringlust mõjutada, mis aga tegelikkuses oli reklaamitrikk. Väga hea reklaamitrikk, sest kui varem SHIB-st suurt midagi ei teatud, siis nüüd räägivad sellest kõik suuremad krüptoteemadel kirjutavad portaalid.

Võibolla tänu väikesele ringlusele ja suurele avalikule tähelepanule oli pühapäeva õhtul Vitaliku 505 miljardi suurune SHIB-i varandus väärt 8 miljardit dollarit. 24 tunni jooksul tõusis varanduse väärtus 19 miljardi dollarini.

See ärgitas kümneid teisi koerateemaliste müntide loojaid reklaamlaine harjal sõitma ning kandma tohutul hulgal oma raha Vitaliku rahataskusse, lootes sellega saavutada samasugust edu nagu saavutas SHIB-i. Vitaliku rahakotti on praeguseks kantud 40 lehekülje jagu erinevate müntide hoiuseid, mida võib oma silmaga näha siin.

Reklaamtriki suur risk oli see, et mitte miski ei takistanud Vitalikut kõiki neid kingitusi valuutaturule tagasi kandmast. Krüptomaailmas nimetatakse sellist tegutsemist “põletamiseks” või “vaiba alt ära tõmbamiseks”.

Tõenäoliselt lootis SHIB-i alusepanija müüa hulga oma osalusi siis, kui hind oli veel kõrge. Teise variandina võis ta lootma jääda Vitaliku heale südamele ja tema austusele krüptovaluuta tuleviku osas. Seda ei juhtunud.

Juhtus see, et Vitalik kandis miljardi dollari väärtuses SHIB-i münte India Covid-Crypto nimelisele abifondile, millega kogutakse annetusi hapnikukontsentraatorite ja -balloonide jaoks. Selguse huvides olid mündid ülekande ajal väärt 1 miljardit dollarit, mida Covid-Crypto asub nüüd päris raha eest maha müüma. Jääb ainult üle spekuleerida, kui palju on SHIB mündid väärt selleks ajaks, kui need reaalseks rahaks ümber arvestatakse.