Connecticuti osariiki rajatava laohoone ehitus peatati, kuni suudetakse kasutusele võtta karmimad turvameetmed. Amazoni sõnul on nad leidudest "sügavalt häiritud," vahendab BBC.

Ameerika Ühendriikides viitavad silmused 19. sajandi lõpus ja 20. sajandi alguses aset leidnud mustanahalistele lintšimistele. Just poomine oli toona peamine omakohtu korras tapmistel kasutatud meetod.

"Vihkamisele, rassismile ja diskrimineerimisele ei ole kohta ei ühiskonnas tervikuna ega Amazonis," märkis Amazoni pressiesindaja Kelly Nantel. "Me peatame ehituse ja tugevdame ehitusplatsi turvameetmeid." Nantel lisas, et Amazon teeb silmuste paigutaja tabamiseks koostööd ka kohaliku politseijaoskonnaga.

Connecticuti politsei teatel leiti esimene silmus rajamisel olevast hoonest 27. aprillil. Järgmised viis "objekti, mis meenutavad silmust" leiti vaid kaks päeva hiljem. Toona ehitust seisma ei pandud, kuid seitsmenda silmuse avastamise järel see siiski juhtus.

Politsei pressiesindaja sõnul on silmuste püstitajat tabada keeruline: "Kõik silmused on paigutatud kohtadesse, kus pole turvakaameraid. Lisaks töötavad nendes ehitusplatsi piirkondades mitme erineva ehitusettevõtte töötajad." Connecticuti politseid abistab juurdluses ka föderaalne uurimisbüroo FBI.

"Ükskõik kuhu silmuse püstitamine on täiesti lubamatu ning selle teo toimepanijat ootavad karmid tagajärjed," rääkis FBI agent David Sunderberg Connecticuti kohalikule ajalehele WTNH.
Amazoni laohoone Hispaanias