EfTEN Capitali juhi Viljar Arakase sõnul oli investeering Kadaka 63 büroohoonesse fondi jaoks tulemuslik, kuna investeeritud omakapitali tootlus ulatus üle 20 protsendi aastas. „Tegu ei olnud kaugeltki esimese EfTEN Kinnisvarafondile kuuluva hoone müügiga ning kindlasti jätkame tehingutega ka tulevikus,“ lisas Arakas. „Maja on logistiliselt mugavas asukohas – nii klientide teenindamiseks kui ka töötajatele tööl käimiseks. Usun, et Forus Grupi jaoks on tegemist nutika valikuga,“ lisas ta.

US Real Estate ja Forus Grupi nõukogu esimees ning omanik Urmas Sõõrumaa tõdes, et väärilist peakontorit vastloodud Forus Grupile on otsitud juba mõnda aega. „Kõik ettevõtted ja inimesed ühte majja kokku, et klient saaks rohkem ja mitmekülgsemat teenust. Samas, kui töötajad tunnevad ennast uues kodus mõnusamalt, siis on minulgi rohkem rõõmu,“ ütles Sõõrumaa.
Patarei merekindluse ehitustööd

Forus Grupi juhatuse liige Margus Nõlvak ütles, et Forus Maja loomisel lähtutakse sellest, et tulevane tööpaik oleks valdkonna parimatele spetsialistidele mugav, turvaline ja kaasaegne keskkond. „Kuna soovime kasvada ja saavutada lähiaastate ambitsioonikaid eesmärke, peame olema meeskonnana veelgi tugevamad. Uus hoone loob selleks head eeldused,“ lisas Nõlvak.

Forus Grupist saab ärimaja ankurrentnik, kes hõivab ligi 50% büroohoone üüritavast mahust. Ülejäänud pinnad jagunevad olemasolevate ja uute potentsiaalsete rentnike vahel. 2021. aasta lõpuks läbib hoone sisemus põhjaliku uuenduskuuri koostöös sisearhitekt Lilia Kristiansoniga. Uutele üürnikele on saadaval rendipindu vahemikus 15–600 ruutmeetrit.

Kinnistu müüs EfTEN Kinnisvarafond AS-i tütarettevõte EfTEN SPV9 OÜ ja ostja oli Kadaka 63 OÜ, mis kuulub US Real Estate OÜ-ga samasse kontserni. Tehingut finantseerib LHV Pank.