On tunda, et sel aastal on inimesed kõvasti elavnenud, on tekkinud tahe kokku tulla. Eks ka ürituste korraldajatena saame inimesi julgustada, et elu on võimalik elada ja üritusi on võimalik korraldada ka turvaliselt, kõikide osalejate tervisega arvestades ja piiranguid järgides.

Suuremat pilti vaadates on pandeemia-aeg sündmuste korraldajale olnud väljakutseid pakkuv. Ei oleks 25-aastase üritusturundusagentuuri kogemuse juures osanud ennustada, et maailm sündmuste mõttes päevapealt peatub, riigipiirid sulguvad ning konverentsiturismide ja ärireiside tulevik on niivõrd nukker.

Kindlasti poleks osanud arvata, et üks uks sulgub ja koduturu peatudes avaneb paralleelselt hoopis globaalne turg. Global Virtual Solutions konsortsiumi alla tõime kokku juhtivad tehnoloogiaettevõtted ja füüsiliste kohtumiste asemel läksid Tallinnast Kultuurikatlast eetrisse maailmatasemel virtuaalsed kohtumised NATOst ÜROni. Kodused kultuuriüritused said samamoodi uue kohtumiste mõõtme publikuga, kui etendust alustada saalitäie tahvelarvutitega. Rohkem kui aastane globaalsete ürituste korraldamise kogemus annab kahtlemata palju juurde kohalike sündmuste korraldamisele. Usume, et ka Eesti üritus-skeene võidab sellest palju. Meil on tänu sellele palju rohkem ideid ja kogemustepagasit, mille põhjal sündmuste kontseptsioone luua.

Mingis mõttes ongi virtuaalsündmused nüüd uus reaalsus, kuigi suvepäevade formaati nad ei ohusta. Meie kliimas on praegu ainus aeg aastas, kui saab ilmakindlalt vabas õhus kokku tulla ja ruumi on õnneks piirangutele mõeldes välitingimustes piisavalt. Vaatame optimistlikult suvele vastu!