Juba paar aastat on õhus olnud küsimus: mis saab Jõhvi keskväljakul asuvast, 2005. aastal valminud Tsentraal kaubanduskeskusest? Nüüd käivitab hoone omanikfirma East Capital Real Estate ulatuslikud ehitustööd eesmärgiga anda linna tuiksoonel asuvale kaubanduskeskusele ja seega ka tervele linna esindusväljakule uus ja kaasaegne nägu.

Järgmise aasta esimeses pooles algavad Jõhvi keskväljaku ehitustööd, mille käigus muutub väljak autovabaks. Lisaks saab väljak uue katte ja teisaldatavad pingid, mis muudavad Jõhvi südame meeldivaks ja atraktiivseks ajaveetmiskohaks nii turistile kui ka kohalikule elanikule. Tsentraal kaubanduskeskust omava East Capital Real Estate Ida-Viru regiooni juhi Anneli Männi sõnul on seega paras aeg värskendada väljaku ääres asuvat kaubanduskeskust. „Uuenev keskus ja selle silmapaistev välisilme loovad kindlasti linnaväljakuga harmoonilise ja visuaalselt kauni terviku,“ kinnitab Mänd.

Suuremate rentnikega on kokkulepped juba saavutatud – hoones jätkab Rimi supermarket ning uksed avab sisustuskauplus JYSK. „Hoone esimesele korrusele tulevad peamiselt kauplused ja teenused, teist korrust jagavad kauplused ja bürood ning kolmandal korrusel seavad end sisse konverentsikeskus, büroohotell, külaliskorterid ning lisateenused nagu näiteks jõusaal ja väike SPA,“ kirjeldab Mänd Tsentraali uut sisu.

Ehitustööd keskuses algavad peagi ning need kestavad kolm aastat. Esimeses etapis ehitatakse välja väliala ja sisustuskauplus JYSK, mis avatakse juba sel sügisel. Aasta lõpuks valmib ka hoone fassaad uue valgustusega. Järgmise aasta jooksul aset leidvas teises etapis uuendatakse keskuse sissepääsud ja üldkasutatavad alad ning loodetavasti valmivad ka spordisaal ja kaasaegsed bürood. Kolmandas ehk viimases etapis 2024. aastal lisanduvad keskusesse büroohotell, konverentsiruumid, külaliskorterid ja saunad.