Kui tehnikahiiglane Apple tutvustas oma M1 kiipi uues MacBooki sülearvutis, siis oodati pikisilmi selle integreerimist ka teistesse seadmetesse. Esimesed M1 kiibiga iPad Pro tahvelarvutid ongi nüüdseks Eestisse jõudnud. Need pole mitte ainult kiiremad ja parema töövõimekusega, vaid sobivad suurepäraselt ka mobiilseks tööks. Uue ekraani, 5G toe, täiustatud kaamerate ning suure hulga kõlarite ja mikrofonide abil saab igaüks kõikjal töötada, mängida ja õppida.

Loomingulisuse, vaba aja veetmise, töötamise, mängimise ja õppimise jaoks

Uus ja suure arenguhüppe teinud M1 kiibiga iPad Pro aku kestab ligikaudu 10 tundi, mis teeb sellest äärmiselt mitmekülgse tööriista, millega saavad töötada iga eluvaldkonna esindajad – olgu selleks loovinimesd, mängude fännid, artistid, õpilased või äriinimesed.

iPad on hea valik just neile, kes pidevalt ringi liiguvad. Näiteks loomevaldkonnas töötavad, tihti reisivad ja loengutes käivad inimesed. Tahvelarvuti on mugav lahendus ka kodusteks toimetusteks: YouTube’i vaatamiseks, podcast’ide kuulamiseks, filmide või sarjade nautimiseks, põnevate ja mahukate mängude mängimiseks, joonistamiseks või lihtsalt internetis surfamiseks.

Koos Apple Pencili nutipliiatsi ja Magic Keyboardi klaviatuuriga suudab uus iPad Pro sulle veelgi rohkem pakkuda. Sellel on piisavalt võimekust, et asendada arvutit ning saada sinu mugavaks ja kaasaskantavaks kaaslaseks nii kodus, tööl kui ka koolis. Karantiiniajal on äärmiselt vajalikuks osaks meie elust saanud videokõnede võimalus. FaceTime’i ja mitmete teiste videokõnesid võimaldavate platvormidega saad korraldada virtuaalseid kohtumisi kolleegidega, lõbusaid pidusid sõpradega või jagada oma tegemisi lähedastega.

Võimas kiip ja pea kogu päeva kestev aku

Eelmiste Apple’i tahvelarvutitega võrreldes on uus iPad Pro läbinud täieliku muutuse. 8-tuumaline protsessor tagab kuni 50 protsenti kiirema töövõimekuse ja graafikaprotsessor ligi 40 protsenti parema graafikatöötluse. See võimaldab luua liitreaalsuse mudeleid, mängida konsoolitasemel mänge või töödelda fotosid ja videoid ülimalt kiiresti.

M1 kiibi ühtne mälu arhitektuur, 16-tuumaline närvimootor, täiustatud videosignaali protsessor ja mitmed teised olulised tehnoloogiad aitavad säilitada kõrget töövõimekust ning täita ülesandeid palju kiiremini. Tänu ülitõhusale energiatarbimisele võib täislaetud tahvelarvuti vastu pidada kuni 10 tundi. See on eeldatav aku kasutusaeg olenemata sellest, kas sirvite veebi, vaatate filme või tegelete muu visuaalse sisuga.

Kuigi tahvelarvuti sisaldab paljusid uusi täiustatud tehnoloogiaid, on uus iPad Pro endiselt väga õhuke ja kerge. 11-tolline seade kaalub vaid 466 grammi ja 12,9-tolline seade 682 grammi. Nii on neid lihtne käe- või seljakotis kanda ja ka reisile minnes kaasa võtta. Need mudelid on saadaval kahes värvitoonis – hõbe ja kosmosehall.

Suurim arenguhüpe uue iPad Pro juures on ergas Liquid Retina XDR-ekraan

Esimese uue generatsiooni M1 kiibiga iPad Pro tahvelarvuti kõige olulisem osa seisneb vaieldamatult äärmiselt erksas ja kvaliteetses XDR (Extreme Dynamic Range) ekraanis, mis on ideaalne kõrgkvaliteetsete (HDR) fotode ja videote vaatamise ning töötlemise korral. XDR-ekraaniga tahvelarvuti on saadaval 12,9-tollise iPad Pro puhul.

1000-nitine ekraaniheledus reprodutseerib elutruud värvid ja tugeva kontrasti, muutes selle suurepäraseks vahendiks dünaamiliste piltide vaatamisel, olgu nendeks vapustava kvaliteediga fotod, efektid, liitreaalsuse lahendused või mängude ja lemmiksarjade keerukas graafika. Ekraani maksimaalne heledus võib ulatuda kuni 1600 nitini.

10 000 mini-LED-iga valgustatud ekraaniga uus iPad Pro on ideaalne valik nii videograafidele, sisekujundajatele, fotograafidele, kinnisvaraekspertidele, filmitegijatele kui ka teistele professionaalidele ja harrastajatele, kes nõuavad suurepärast pildikvaliteeti ja erakordset ekraani heledust. Et mahtuda üliõhukesse disaini, mille paksus on vaid 6,4 mm, kasutatakse spetsiaalselt loodud mini-LED-e, mis on kuni 120 korda väiksemad kui tavalised LED-id.

11-tollisel mudelil on aga 600-nitine Liquid Retina ekraan, mis on nii mugav kui ka sujuv, sest ei mõju silmadele pimestavalt ja takistab ka peegeldust. See reprodutseerib visuaalsed materjalid selgelt ja realistlikutes toonides. Mõlemal mudelil on ka spetsiaalselt lai värvigamma P3, ekraanikohandus True Tone ja ProMotioni automaatne 120 Hz ekraanivärskendus.

Mõlemad ekraanid võimaldavad muljet avaldavat visuaalide reprodutseerimist, mis hõlbustab tahvelarvuti valimist suuruse ja diagonaali järgi. Neile, kes töötavad videosisuga või kasutavad tahvelarvutit koos klaviatuuriga, on soovitatud kasutada 12,9-tollist seadet, ja neile, kes otsivad tahvelarvutit koju, reisimiseks või mobiilseks tööks, on 11-tolline tahvelarvuti hea valik.

Mobiilseks tööks, reisimiseks, meelelahutuseks ja videokõnedeks

Uued tahvelarvutid on head kaaslased kontoriväliseks tööks, reisimiseks, õppimiseks, loomingulisteks tegevusteks ja koduseks meelelahutuseks. 12 MP lainurk- ja 10 MP ülilainurkkaamerad võimaldavad sul jäädvustada kõrgkvaliteediga pilte ja videoid ning teha ka FaceTime’i videokõnesid. Tahvelarvuti on kasulik tööriist virtuaalsete esitluste tegemiseks ning lõbusateks kõnedeks pere ja sõpradega.

Center Stage’i funktsiooniga täiustatud esikaamera hoiab pildil olevaid inimesi automaatselt põhikaadris, nii et isegi natuke ringi liikudes on võimalik endiselt olla selgelt nähtav. Turvalisuse kindlustamiseks on Face ID-ga kasutaja tuvastamiseks kaamera True Depth oluline, et kogu sinu tahvelarvutisse salvestatud teave oleks nähtav ja juurdepääsetav ainult sulle endale. Kaasahaaravate liitreaalsuse kogemuste jaoks on olemas spetsiaalne LiDAR-skänner.

Ka helikvaliteedile on palju tähelepanu pööratud. Neli kõlarit ja viis stuudioklassi mikrofoni keskenduvad ainult sinu ja sinu vestluskaaslase häälele, blokeerides tõhusalt kõrvalise müra. See võimaldab sul videokonverentsidel ilma sekkumiseta osaleda.

Esimest korda on iPad Proga kaasas 5G, mis tähendab, et tahvelarvuti on tulevikuks valmis ja suudab ühenduse luua kõige kiiremate traadita võrkudega riikides, kus 5G on juba saadaval. Järgmise põlvkonna Wi-Fi 6 ühenduvus tagab ühenduse hea kvaliteedi ja pakub kiireimat interneti-ühendust igapäevaste toimingute jaoks.

Veelgi suurema mobiilsuse ja vabaduse tagamiseks on iPad Pro mudelil kaasas SIM-kaart ja mobiilse andmeside võimalus. Kui valid endale sobiva mobiilioperaatori, saad oma tahvelarvutit vabalt kasutada ka ilma Wi-Fi-võrku ühendamata.

Veelgi rohkem ühendusi ja võimalikke lisasid

Uue ja väga olulise funktsioonina on saadaval ka kiire ja mitmekülgne Thunderbolt/USB 4 ühendus, mis võimaldab hõlpsalt ja lihtsalt siduda oma tahvelarvutiga laias valikus lisatarvikuid. Näiteks lisaekraan, välised kõvakettad, andmekandjad ja muud lisaseadmed. Selline lahendus on eriti kasutajasõbralik, sest näiteks on võimalik fotosid või muid faile kohe oma tahvelarvutist üle kanda välisele kettale või vastupidi.

M1 kiibiga uue iPad Pro tahvelarvuti maksimaalsete võimekuste saavutamiseks tasub proovida sellega kaasas käivaid tarvikuid: Apple Pencil, Magic Keyboard või Smart Keyboard Folio ja juhtmeta hiirt Magic Mouse.

Nutipliiats Apple Pencil on kasulik märkmete tegemiseks, joonistamiseks ja dokumentides tähtsa informatsiooni märkimiseks. Tänu magnetitele on see lihtsasti tahvelarvuti külge kinnituv. Magic Keyboard aga võimaldab kiiret teksti kirjapanekut ja spetsiaalset integreeritud puuteplaati veelgi tõhusamaks juhtimiseks. Selle klaviatuuri ühendamine tahvelarvutiga muudab selle kasutamise palju kiiremaks ja mugavamaks. Juhtmeid pole vaja, kuna klaviatuur kinnitub tahvelarvuti külge magneti abil. Klaviatuur on saadaval kahes värvitoonis – valge või must.

Fotograafile, õpilasele või oma ala spetsialistile – lai valik rakendusi igale maitsele

iPad Pro täielik võimsus on võimalik saavutada uuendatud ja väga intuitiivse iPadOS-i operatsioonisüsteemiga, mis pakub paremat otsingut, nutikat märkmete koostamist ning uut paigutust ja kujundust. App Store on koduks aga enam kui miljonile spetsiaalselt iPadi jaoks loodud rakendusele.

Kuigi M1 kiibiga uus iPad Pro on kiireim ja arenenuim tahvelarvuti, mille Apple on kunagi loonud, vastates sellega professionaalide kõrgeimatele standarditele ja vajadustele, sobib see suurepäraselt ka igapäevatööks, õppimiseks, suure graafikaga tegelemiseks ning fotode ja videosisu töötlemiseks.

Jaga
Kommentaarid