Kahe uue Swedbanki kliendile kättesaadava investeerimisfondi maht on kokku ligikaudu 1,8 miljardit eurot.

Uute võlakirjafondide Corporate Bond Europe ja Corporate Bond Europe High Yield vahendid investeeritakse peamiselt võlakirjadesse, mis suunatakse energiatootmises taastuvenergia osakaalu kasvatavatesse projektidesse ja kliimamuutuste mõjudega võitlemist kiirendavatesse meetmetesse.

„Alates veebruarist on Roburi investeerimisfondidega liitunud iga päev keskmiselt ligi 20 inimest, kelle keskmine investeering on suurusjärgus 2300 eurot," ütles Swedbanki eraisikute panganduse juht Tarmo Ulla. „Uued fondid pakuvad soodsat investeerimisvõimalust, mis muidu oleks suurele osale väikeinvestoritest ilmselt kättesaamatu. Euroopa suuremate ettevõtete ühe võlakirja hind on reeglina 100 000 eurot ja ilmselt ei ole väga palju inimesi, kes ise suudaks selliseid võlakirju osta ja tagada sealjuures vajalik hajutatus."

Ulla sõnul on viimastel aastatel järjest olulisemaks muutunud ka investeerimisobjektide jätkusuutlikkus, mistõttu ennustas ta võlakirjafondidele keskmisest suuremat populaarsust. „Uued fondid toetavad otseselt rohemajanduse arengut ja toetuvad järjest olulisemaks muutuvale investeerimisteesile, et jätkusuutlikud ettevõtted on tuleviku võitjad ja majanduslikult kasulikud ka investorile."

Tehingud Swedbank Roburi uute ja olemasolevate fondidega on sisenemis- ja väljumistasuta ja nende hoidmine väärtpaberikontol on kuuhooldustasuta. Ainuke tasu, mida klient maksab on haldustasu.

Uued võlakirjafondid Corporate Bond Europe ja Corporate Bond Europe High Yield sobivad investoritele, kes otsivad investeeringut, mis pakub head võimalust teenida tavapärastest fikseeritud tulumääraga fondidest suuremat tulu ja mille investeerimishorisont on vähemalt kolm aastat.

Swedbank Robur on üks juhtivatest varahaldusettevõtetest Põhja-Euroopas ja ühtlasi suurim fondihaldur Rootsis. Swedbank Robur teenindab rohkem kui nelja miljonit era- ja äriklienti ja juhib tänase seisuga enam kui 166 miljardi euro väärtuses investeeringuid.

Fikseeritud tulumääraga Corporate Bond Europe on Swedbank Roburi fond, mis investeerib peamiselt Euroopa ettevõtete investeerimisjärgu võlakirjadesse. Investeerimisfondi keskmine reiting ei lange madalamale BBB- tasemest, kuid fond võib investeerida üksikutesse võlakirjadesse, mille krediidireiting on kuni B-. Investeeringute tavapärane pikkus on keskmiselt viis aastat ja fond on paindlik tööstusharude, valuuta, tähtaja ja krediidireitingu suhtes, mis annab võimaluse saavutada investoritele kõrgem tootlus.

Swedbank Roburi Corporate Bond Europe High Yield on fikseeritud tulumääraga fond, mis investeerib peamiselt Euroopa ettevõtete madalama krediidikvaliteediga võlakirjadesse. Fond investeerib ettevõtete võlakirjadesse, mille krediidireiting on investeerimise ajal vähemalt CC keskmiselt kolmeks aastaks. Kõrgema tootluse saavutamiseks on investeerimisfond paindlik investeeritavate tööstusharude, valuutade, tähtaegade ja krediidireitingute poolest.