Marko Vaiki kaitsja Oliver Nääs teatas täna, et Vaik end reede hommikul toimunud ülekuulamisel süüdi ei tunnistanud. Vabaks.ee juht andis uurijale esialgsed ütlused, kirjutab ERR.

"Pärast ütluste andmist Marko Vaik vabastati menetleja poolt. Põhjalikumad kommentaarid annab Marko Vaik järgmisel nädalal, kui oleme saanud kahtlustusega põhjalikumalt tutvuda," ütles Nääs.

PwC Legal, advokaadibüroo, kes nõustas vabaks.ee tegijaid enne turule tulekut, põhjalikku kommentaari jagada ei soovi. Küll aga ütles PwC Legali Eesti juhtivpartner ning panganduse ja finantseerimise valdkonna juht Viljar Kähari, et nende ülesandeks on anda ettevõttele nõu, samas ei saa nad kontrollida ega tagada, kas ettevõte nõuandeid kuulda võtab ja nende järgi talitab.

Kähari lisas, et soovitab enne finantsteenusega turule tulemist põhjalikult analüüsida, kas konkreetne teenus vajab tegevusluba ning kooskõlastada oma tegevus finantsinspektsiooniga. Samas ei saanud Kähari advokaadi kutsesaladusele viidates vastata, kas portaalile seesugune soovitus anti või kas portaal ise seda tegi.

Ärilehele teadaolevalt kasutas vabaks.ee esialgu LHV arvelduskontot, kuid mõnda aega tagasi vahetus see Leedu makselahenduse pakkuja Paysera arvelduskonto vastu. LHV keeldus teemat Ärilehele kommenteerimast, öeldes, et kliendisuhted on pangasaladus.