„M1 kiip sisaldab kõiki olulisi elemente, mida ühes arvutis vaja läheb: kesk- ja graafikaprotsessorid, mälu, närvimootor, pildisignaali protsessor, pordikontroller ja palju muud. Selline ühine lahendus võimaldas iMaci lauaarvutite kujundust täielikult uuendada. Tänu M1 kiibile pole need mitte ainult palju kiiremad, vaid ka palju õhemad, nii et nad näevad muljet avaldavad välja igas kodus või töölaual,” sõnas Apple’i sertifitseeritud müügiinsener Andrej Michailov.


iMaci lauaarvutite erinevad mudelid sobivad väga hästi koduarvutiteks peredele ja koolilastele, samuti on see ideaalne valik professionaalidele, aga ka igaühele, kes vajab ja hindab kõrgkvaliteetset ja suurt arvutiekraani. Arvutimängude fännid oskavad kindlasti hinnata ka arvuti kiirust ja ülimalt kvaliteetset graafikat. Erk ja värvikirev ekraan võimaldab vaadata kõige kvaliteetsemaid filme ja töödelda ülima täpsusega fotosid. Uuendatud on ka kõlareid, mikrofone ja esikaamerat, et virtuaalset kohtumised ning kõned veelgi sujuvamalt toimuda saaksid.

Eksklusiivne värviküllane disain ja sobivad aksessuaarid

Suurim muutus on ka kõige silmapaistvam, sest uut iMaci lauaarvutit on võimalik soetada seitsmes eri värvitoonis. 24-tolline nelja pordiga arvuti on nüüd saadaval sinise, rohelise, roosa, halli, kollase, oranži ja lillana. Kahe pordiga mudel on saadaval neljas värvitoonis: sinine, roheline, roosa ja hall. Värvi ei muudetud mitte ainult arvuti korpuse, vaid ka kaasasolevate tarvikute – Magic Keyboard, Magic Trackpad ja Magic Mouse – puhul. Seetõttu sobivad kõik vajalikud vahendid omavahel ideaalselt kokku.


Esimest korda on iMaci klaviatuuril ka Touch ID tuvastussüsteem, seadme avamise, ostude ja allalaadimiste funktsioon. Klaviatuuri on täiendatud ka uute nuppudega Spotlight, Dictation, Do Not Disturb ja Emoji.

iMac pole kunagi olnud nii õhuke ja kerge – nüüd võtab see väga vähe ruumi, nii et mahub iga laua peale. Graatsiline alus, magnetiline toitepistik, värvidega sobitatud kaabel ja väike laadja – kõik detailid on läbi mõeldud nii, et säiliks Apple’i seadmetele iseloomulik minimalism ja esteetilisus.

Uus 24-tolline iMac on saadaval kahe pordiga Thunderbolt / USB 4 või nelja pordiga – kahe Thunderbolt / USB 4 ja kahe USB 3 pordiga. Mida rohkem porte, seda suurem on võimalus arvutiga ühendada täiendavaid seadmeid – väliseid draive, kuvareid jne.


Parim iMaci kaamera, mikrofonid ja kõlarid videokõnede jaoks

Mudeli puhul keskenduti esikaamerate, kõlarite ja mikrofonide kvaliteedile, võttes arvesse kasutajate vajadusi ning muutunud suhtlusvahendeid. 1080P FaceTime HD-kaamera pakub kaks korda parema kvaliteediga videokõnesid. Ükskõik, kas helistad kolleegidega tööasjade arutamiseks, või soovid lihtsalt oma pere ja sõpradega muljetada, tagab uus pildisignaaliprotsessor (ISP), et kogu pilt kuvatakse ekraanil eredalt ja kvaliteetselt.

Stuudiokvaliteediga kolme mikrofoniga kõned ja helisalvestamine tagavad, et teised osaliseed kuulevad kogu vestlust selgelt. Spetsiaalne tehnoloogia blokeerib keskkonnast võõra müra, et vajalikku häält oleks kõige paremini kuulda.


Muusika, vestluste, virtuaalsete koosolekute ja pidude, filmide ning telesaadete jaoks on arvuti varustatud muljet avaldava kuue kõlariga helisüsteemiga. Tasakaaustatud ruumiline heli võimaldab nautida kõiki soovitud helisid.

Eriliselt ere ja detailne Retina ekraan

24-tolline kuvar on optimaalne vahepealne valik varasemate 21,5- ja 27-tolliste mudelite vahel. Erksavärviline 4,5K Retina ekraan on eriti detailne ja selle heledus on 500 nitti. Ekraanil reprodutseeritakse üle miljadri värvi ja spetsiaalne peegeldusvastane kate muudab arvutis lugemise ja töötamise lihtsamaks.

Et muuta ekraanil olevad pildid loomulikumaks ja hõlpsamini nähtavaks, kohandab True Tone värvid automaatselt ümbritseva valgustuse järgi. Seetõttu on võimalik saateid ja filme vaadata, lugeda, mänge mängida, esitlusi ette valmistada või pilte hallata eriti detailsena, realistlikuna ning eredana.


Sõprus M1 ja MacOS Big Suri vahel

Ühendades kõige võimsama M1 kiibi ja kõige arenenuma operatsioonisüsteemi MacOS Big Suri omavahel, on garanteeritud, et arvuti kiirus ja jõudlus on märkimisväärselt kasvanud. Protsessor töötab nüüd 85 protsenti kiiremini ja graafikaprotsessor on kaks korda kiirem kui eelmiste 21,5-tolliste iMaci standardsete mudelite puhul.

Seda muutust on märgata igapäevase töö tegemisel, internetis surfates, keeruliste rakendustega tegeledes, videosisu redigeerides või muid ülesandeid täites. Programmeerimis-, graafika-, disani-, illustratsiooni- ja fototöötlusprogrammid, nagu Xcode, Affinity Photo, Adobe Lightroom või Vectornator, töötavad lihtsalt ja sujuvalt, ilma igasuguste tõrgeteta.

Isegi suurte koormustega töötades ei muutu arvuti kuumaks ja töötab väga vaikselt.


Ühise ökosüsteemi eelised

iMaci lauaarvutitel on nüüd suur valik rakendusi. Tänu M1 kiibile saab ka iPhone’i ja iPadi lemmikrakendusi nüüd iMacis kasutada.

Ühise Apple’i ökosüsteemi potentsiaal suureneb veelgi. iMaci ja iPhone’i kombineerimine muudab paljude ülesannete täitmise veelgi lihtsamaks. Seadmete uuenenud funktsioonid säästavad mitte ainult palju aega, vaid on ka väga kasutajasõbralikud. Need takistavad erinevate seadmete vahel „hüplemist” ja jagavad omavahel olulist teavet.

Näiteks tulevad kõik kõned ja sõnumid iMaci nii, et vastata on võimalik mis tahes seadmes, mida sel hetkel kasutatakse. Airdrop aitab kiiresti oma seadmete vahel fotosid, linke, videoid ja muid faile jagada. Universal Clipboard võimaldab kopeerida oma iPhone’i sõnumeid, pilte ja fotosid ning seejärel kopeerida otse iMaci.

Kõigest 11,5 mm paksusel uuel iMacil on energiatõhusus ja suur töövõimekus, mis muudab kogu protsessi palju sujuvamaks.

Jaga
Kommentaarid