Lisaks eelnevalt üles loetletud võimalustele võib miljardäri staatuseni jõuda ka võttes ette hallutsinogeense retke süües “võluseeni”.

Christian Angermayer pole Wall Streetil kuigi tuntud nimi. Ta on 42-aastane Saksa investor, kes hoidus suurema osa oma elust täielikult narkootikumide ja alkoholi tarvitamisest. Tema eluaegne karskus lõppes 2015. aastal pärast üht õhtusööki, millest Angermayer osa võttis.

Juhtumisi oli Angermayeri lauanaaber sellel õhtusöögil üks neuroteadlane. Õige pea leidsid nad ennast vestlemas mitmesuguste narkootikumide kahjulikust ja kasulikust mõjust inimese organismile.

Neuroteadlane selgitas uurimistööd, milles järjestati 20 narkootikumi võttes arvesse nende kahjulikkust inimesele. Esimesel kohal oli alkohol, kuid see polnud asi, mis Angermayerit üllatas. Teda pani imestama see, kui ta nägi, et nimekirjas oli viimasel kohal psilotsübiin ehk needsamad “võluseened”, mis on tolle uuringu kohaselt tõhus ravi raske depressiooni korral.

Uurimistöö inspireeris Christianit puhkusel Kariibi merel, kus psilotsübiin on seaduslik, murdma oma eluaegset karskust ja katsetama seeni.

Elu muutev moment

Sellest ajast peale on Christian kirjeldanud esimest kogemust seentega kui "elu muutvat". Ta ütles, et see on kõige sisukam asi, mida ta kogu oma elu jooksul kogenud on. “Reis” pakkus talle sügavat sissevaadet oma elule ning pärast kogemust väitis ta, et mõistab lõpuks bitcoin-i.

Läbielatu pani teda oma investeerimisportfelli radikaalselt ümber korraldama. Õige pea alustas ta suurte investeeringutega psühhedeelikumidesse, kanepisse, kosmosereisidesse, krüptorahasse, eluea pikendamisega tegelevatesse sektoritesse ning filmitööstusse – kummaline portfell kummalistel aegadel.

2016. aastal proovis Angermayer uuesti seeni ja sai veel ühe põhjaliku, elumuutva ilmutuse osaliseks. Ta tuli psühhedeelikumide turustamise ideele. Selleks, et leida asjakohased ettevõtted, helistas ta endisele Goldman Sachs-i tegevjuhile Mike Novogratzile.

Novogratz ütles, et ta teab paari, George Goldsmithi ja Ekaterina Malievskaiat, kes olid parasjagu seeneäriga algust tegemas ning otsisid investoreid. Nende farmaatsiaettevõte, mis kannab nime Compass Pathways Plc oli parasjagu välja töötamas seentel põhinevat ravi depressiooni vastu. Angermeyer ja Novogratz nägid asjas perspektiivi ning tegid mõlemad ettevõttesse investeeringuid.

Praeguseks on Angermayeri osalus ettevõttes väärt 2 miljardit dollarit. Tema strateegia on lihtne – ta investeerib sellesse, mille vastu ta on kirglik. Tänaseks on ta investeerinud ettevõttesse AbCellera Biologics, kellel oli roll COVID-19 vaktsiini väljatöötamisel. Lisaks sellele asutas ta Peter Thieli toetusel psühhedeelika-biotehnoloogia idufirma nimega Atai Life Sciences.

Angermayer on viimase 14 kuu jooksul tänu oma investeeringutele kokku kogunud suure varanduse. Tema Apeironi investeerimisportfell on olnud põhiinvestor seitsmes ettevõttes, kelle aktsiate koguväärtus on kokku enam kui 1 miljardit dollarit. Vähe sellest, Angermayer on investeerinud veel kümnesse ettevõttesse, kes oma plaanidega selle aasta jooksul avalikuks tulevad.

Tänase seisuga haldab Christiani Apeironi investeerimisfondi väärtus ple 2,5 miljardi dollari. Ligikaudu 50% fondi varadest on Angermayeri isiklik raha.