Ensign Peak Advisors haldab ülemaailmse kristliku usuorganisatsiooni Viimse Aja Pühade Jeesuse Kristuse Kiriku salajast maksuvaba 100 miljardi dollari suurust fondi. Kristuse teiseks tulekuks mõeldud fond kogub oma liikmetelt igal aastal umbes 7 miljardit dollarit, kuna mormoonidel palutakse 10% oma aastasest sissetulekust kogudusele maksta.

Sellest summast umbes 6 miljardit dollarit kasutatakse iga-aastaste tegevuskulude katmiseks. Ülejäänud miljard dollarit paigutati Ensign’i hallatavasse investeerimisportfelli. Alates 1997. aastast, mil asutati Ensign, on fondi väärtus kasvanud 12 miljardilt dollarilt 100 miljardini. Kui nüüd tulla GameStopi aktsiate juurde tagasi, siis ka sellest hullumeelsusest väljus fond suure võiduga.

Hiljuti avaldatud aruande kohaselt kasvas Mormoni kiriku GameStopi investeering eelmises kvartalis suisa 900%.

Ensign ostis 2020. aasta neljandas kvartalis 46 000 GameStopi aktsiat 900 000 dollari väärtuses. Tollal jäi ühe aktsia hind 10 kuni 20 dollari vahemikku. Hinnad kasvasid aja jooksul märkimisväärselt ning 2021. aasta esimesteks kuudeks oli osaluse väärtus 8,7 miljonit dollarit. Ühe aktsia hind oli selleks ajaks tõusnud 190 dollarini.

Ensign läks kaasa ka Tesla aktsiate hullusega. Viimase aasta jooksul suurendas Ensign oma osalust Teslas 3500% võrra ning omas seega 467 000 aktsiat. Eelmise aasta viimases kvartalis suurendati osalust veel 39% võrra, mis tegi kokku 650 000 aktsiat. Ensign’i osalus Teslas on suuruselt viieteistkümnes – märtsi lõpu seisuga oli osaluse väärtus 433 miljonit.

Lisaks on Ensign’il 2 miljardi dollari suurune osalus nii Apple’is kui ka Microsoftis ning üle miljardi dollari suurune osalus Amazonis ja Alphabet’is (Ameerika päritolu rahvusvaheline konglomeraat - toim.).

Ensign, kes on Mormoni kiriku käepikendus, on tehniliselt mittetulundusühing. Mittetulundusühingud on USA-s vabastatud sissetulekutelt maksude tasumisest, usulisi rühmitusi peetakse seal mittetulundusühinguteks. Erandite juurde käivad siiski ka nõuded – usuorganisatsioon Viimse Aja Pühade Jeesuse Kristuse Kirik peab tegutsema eranditult religioossetel, hariduslikel või muudel heategevuslikel eesmärkidel.