Ensto nutikaid elektrilahendusi tootva tehase juhi Nadežda Dementjeva sõnul tekkis täiendav tööstuspinna vajadus seoses kasvustrateegia elluviimise ja jagunemisega kaheks eraldiseisvaks ettevõtteks.

“Meie eesmärk on olla juhtiv nutikate elektrilahenduste pakkuja Põhjamaades ja tugev spetsialist oma sektrori turgudel, olgu selleks laevandussektor, elektrikütte segment, elektrisõidukite laadimisseadmete tootmine või tööstuslikud elektrivarustuse lahendused. Laienemisotsus sai tehtud eeskätt seetõttu, et vajame selle eesmärgi saavutamiseks ja äri kasvatamiseks suuremat tootmispinda,” selgitas Dementjeva. Tema sõnul on tehase laiendus osa Ensto kontserni uuest strateegiast, mille fookuses on ettevõtte kasv ja konkurentsivõime tugevdamine.

Harju KEK-i poolt Keilasse rajatava Ensto Building Systems'i tehase laiendusel löödi mõned nädalad tagasi kopp maasse ning tehasehoone on plaanis valmis saada 2022. aasta alguseks. Tegemist on rahvusvahelise korporatsiooni järjekordse näitega usaldusest Eesti üksuste vastu käesolevale investeeringule eelnes mõni aeg tagasi ka radiaatorite tootmise toomine Soomest Eestisse ning riviliidete automatiseeritud lõpptootmise ületoomine Keilasse.

Uus hoone lisandub praegu elektriradiaatoreid tootva tehase külge, moodustades ühtse tervikliku EBS-i tehase. Juurdeehitusega lisandub 3500 ruutmeetrit kasulikku pinda, mis tagab tehase juhi sõnul kasvuks ning efektiivseks toimimiseks vajaliku arenguruumi. Samuti plaanitakse Dementjeva sõnul võtta uues tehases kasutusele kaasaegsed automatiseeritud lahendused ning tehases asub tööle 150 inimest.

Käesolevast aastast tegutseb Ensto Grupp Eestis valdkonnapõhiselt kahe eraldi ettevõttena: Ensto Ensek AS toodab elektrienergia jaotussüsteemide lahendusi ning Ensto Building Systems OÜ hoonete nutikaid elektrilahendusi, sealhulgas elektriautode laadijaid. Ensto Grupp tegutseb 20 riigis ning grupis töötab ca 1600 inimest.