„Liitun rõõmuga SME Finance professionaalse meeskonnaga, oodates väljakutseid pakkuvat ning põnevat ees seisvat teekonda. SME Finance on ambitsioonikas ettevõte, selge missiooniga aidata väikestel ja keskmise suurusega ettevõtetel (VKE-l) kasvada ja oma potentsiaali täiel määral realiseerida, tehes seda kiiresti ja ilma üleliigse bürokraatiata. Kuna Eestis kasvab päev päevalt vajadus alternatiivse rahastamise järele, olen veendunud, et uue tulijana pakume VKE-e rahastamise valdkonnas just neid lahendusi, mida turg on pikalt otsinud ja küsinud,“ väitis ettevõtte SME Finance Eesti filiaali värske juht.

Ettevõtte SME Finance peadirektori Mindaugas Mikalajūnase sõnul on Eesti filiaali juhi määramine väga oluline samm edasi, sest Rauno Mürgi soliidne kogemus aitab veelgi paremini Eesti turul kanda kinnitada.

„Oleme Eestis usaldanud juhtimise väga motiveeritud ja kogenud finantsvaldkonna spetsialistile ja seepärast ma ei kahtle, et selgelt märgatavad tulemused on kiired tulema. Eesti ettevõtted on keskmisest paremini teadlikud alternatiivse rahastamise olemasolust ning selle eelistest, mis tähendab, et osatakse otsida ja valida just oma ettevõtte jaoks parimaid rahastamisvõimalusi. Oleme siinkohal valmis olema konkurentsivõimelised, meil on mida pakkuda, mistõttu loodan, et Rauno kogemused, teadmised ja soov kasvada aitavad ületada kõiki ootusi,“ sõnas Mikalajūnas.

Eelnevalt töötas Rauno Mürk Eesti riigile kuuluva ettevõtte AS KredEx Krediidikindlustus juhatuse liikmena, aidates suurendada Eesti eksporti, maandades Eesti ettevõtete makseriske välisturgudel. Enne seda töötas Mürk kaheksa aastat Põhjamaade ühes suurimas finantsteenuste grupis DNB, kus ta tegeles erinevatel ametikohtadel Eestis, Norras ja Rootsis töötades ettevõtluse arendamise, strateegiate, kommunikatsiooni ja muude sarnaste küsimustega.

Aastal 2016 asutatud SME Finance pakub praegu ettevõtetele faktooringut, liisingut, ärilaene, kinnisvaratagatisega ärilaene ja kuni 15 tuhande euro suuruseid väikelaene. Alates suve algusest pakub kõiki neid rahastamislahendusi ka SME Finance'i asutatud neopank, pakkudes teenuste konkurentsivõimelist hinnakujundust, eriti kiiret teenuste osutamise protsessi ja lihtsat haldust.

Balti riikide pangavälise finantseerimise liider SME Finance on investoritelt kaasanud enam kui 100 miljonit eurot ja on tänu sellele valmis esitama Eesti väikestele ja keskmise suurusega ettevõtjatele konkurentsivõimelisi pakkumisi ning laia finantseerimistoodete portfelli: ärilaene, faktooringut ja liisingut. Ettevõtte eesmärk on saada tõsiseks alternatiiviks pankadele, kes on pandeemia ajal ettevaatlikud, ja saavutada juhtpositsioon riigi pangavälisel finantseerimisturul.

SME Finance on üks alternatiivse rahastamise liidreid Balti riikides. Tänaseks on osutatud rahastamisteenuseid üle 630 mln euro eest ja ettevõte haldab 74 mln euro väärtusega rahastamisportfelli. Ettevõttel on koostöölepingud selliste rahvusvahelise kaubanduskrediidi kindlustusandjatega nagu Coface ja Euler Hermes.