Jaanuari lõpus jõustunud ostu-müügilepinguga omandas Verston 100 protsenti Eesti Teed AS-i aktsiatest. Tänase seisuga on Eesti Teed AS-i ühinemine Verston Ehitus OÜ-ga kantud äriregistrisse ning ettevõte jätkab uue ärinimega Verston OÜ. Ühinemise tulemusena läksid kõik Eesti Teede lepingud, varad, õigused ja kohustused üle Verstonile.

Verston OÜ juhatuse esimehe Veiko Veskimäe sõnul on nii Verstoni kui ka Eesti Teede poolel viimased kuud aktiivselt tegutsetud selles suunas, et leida sünergia mõlema ettevõtte meeskondade ning peamiste tegevusvaldkondade – teedeehituse ja teede korrashoiu – vahel, ning panna need edukalt koos tööle.

„Eesti Teede ja Verstoni toomine ühise ärinime ja kaubamärgi alla on loomulik jätk jaanuaris alguse saanud kahe ettevõtte ühinemisele, mille eesmärk on laiendada meie tegevust teedeehituse ja korrashoiu turul, pakkuda kompleksset teenust ning tõsta meie meeskonna kompetentsi kõigis tegevusvaldkondades. Kahe tugeva ettevõtte liitmisel oleme saavutanud arvestatava positsiooni Eesti teedeehitus- ja korrashoiuturul ning kasvukursil kavatseme kindlasti ka jätkata,” lisas Veskimäe.

Ühinemise järgselt jäävad kehtima kõik seni nii Verston Ehitus OÜ kui ka Eesti Teed AS-i sõlmitud kliendi- ja koostöölepingud. Ettevõtte peakontor asub Tallinnas, kuid teenuseid pakutakse üle Eesti. Verstoni kaubamärgi all jätkavad tööd Eesti Teede senised teekorrashoiu piirkonnakeskused Rakveres, Tartus, Saaremaal, Võrus ja Keilas, kontorid asuvad ka Paides ja Pärnus. Verstonile kuuluv mobiilne asfalditehas on hetkel üles pandud Karude karjääris Järvamaal.

„Seoses Eesti Teede ühinemisega muutsime ka Verstoni ärinime. 2010. aastast kandis ettevõte nime Verston Ehitus OÜ, mis iseloomustas meie senist tegevust peamiselt teedeehituse valdkonnas. Kuna täna tegutseme lisaks ehituse ja asfaltkatete valdkonnale ka teede korrashoiu, pindamise ja mäenduse vallas, sai uueks ärinimeks laiemalt Verston OÜ,” selgitas Veskimäe.

Verston Holding võitis MKMi korraldatud Eesti Teede avaliku enampakkumise möödunud aasta oktoobri alguses viie pakkuja seas 19,7 miljoni eurose pakkumisega. Müügitehingut nõustasid Redgate Capital, audiitorbüroo BakerTilly Baltics ja advokaadibüroo Ellex Raidla.

Verston on 2010. aastal Paides tegevust alustanud teedeehituse ja -korrashoiu täisteenust pakkuv ettevõte. Verston on ehitanud koos partneritega mitu riigile olulist objekti, näiteks Tallinnas Reidi tee, Tartu maantee Kose-Võõbu neljarealise lõigu, Kommunismiohvrite Memoriaali taristu ning Tallinna ja Ämari lennujaama laiendused.