Petturid on võtnud kasutusele järjekordse viisi, kuidas inimestelt raha kätte saada. Sel korral saadetakse sõnum Euronicsi kaupluse nime alt. Kasuliku lugeja sai eile õhtul teate, et ta on võitnud loosiga.

Kuidas aga saab pettur saata ettevõtte nime alt sõnumi?

Seda tehnoloogiat kutsutakse sms- spoofinguks ehk sõnumi võltsimiseks. Näiteks saab sama tehnoloogia abil peita vajadusel väljamineva kõne numbri või siis sarnaselt Euronicsi juhtumile asendada algse numbri tähtedega ehk sõnaga “euronics”. Antud juhul esines sõnumi saatja ebaseaduslikult ettevõtte nime alt.

Euronicsi turundusdirektor Kristjan Terase toob välja, et nad on pahatahtlikust tegevusest teadlikud ning informeerinud levivast petuskeemist nii oma kauplusi ja klienditeeninduskeskust kui ka kliente läbi sotsiaalmeedia ja Euronicsi e-poe.

"Lisaks oleme antud juhtumi osas pöördunud politsei poole," lisas Terase. Samuti panevad nad klientidele südamele, et sarnase sisuga sõnumi saamisel paluvad nad mitte avada selles sisalduvaid veebilehekülgi ega mingil juhul kirjutada või helistada tagasi etteantud numbritele. "Kõige otstarbekam oleks antud sõnum lihtsalt kustutada," lisas ta.