„Peale koroona-aastat ja edukat laienemist Poolas oleme valmis ka Balti riikides oma võrgustikku edasi arendama. Võtame neid turge väga tõsiselt ning plaanime siin teha veelgi rohkem investeeringuid,“ rääkis Michał Leman, kes on FlixBusi tegevjuht Poolas, Ukrainas ja Baltikumis.

Edasised liinid käivitatakse järk-järgult vastavalt nõudlusele, piirangute leevenemisele ja üldisele koroonapandeemiaga seotud olukorrale Balti riikides. „Nende seas on muu hulgas otseliinid Riiast Viini, Vilniusest Krakowi ja Katowice’sse ning Tallinnast Berliini,“ lisas FlixBusi Balti riikide ja Poola äriarenduse juht Kamila Zalewska.

Kuigi TallinnRiiaVarssavi liinil saab sõita alates 10. juunist, on võimalik pileteid juba praegu broneerida. Selleks, et julgustada inimesi uuesti reisima, algavad rahvusvaheliste ühenduste piletihinnad esialgu 4,99 eurost. Eestis tehakse peatus lisaks Tallinnale ka Pärnus, edasi suundub buss Riia suunal.

FlixBusi 10. juunil alustavate liinide marsruudid
N1323 Vilnius – Berliin (ööliin)

Vilnius – Kaunas – Marijampole – Suwalki – Augustów – Białystok – Varssav – Poznan – Konin – Świebodzin – Berliin


1226 Vilnius – Varssav

Vilnius – Trakai – Alytus – Druskininkai – Sejny – Przewięź – Augustów – Białystok – Varssav


N1229 Tallinn – Riia – Varssav (ööliin)

Tallinn – Pärnu – Riia – Riia lennujaam – Jelgava – Siauliai – Kaunas – Suwałki – Augustów – Łomża – Varssav


1234 Tallinn – Vilnius

Tallinn – Pärnu – Riia – Bauska – Panevezys – Vilnius


N1234 Tallinn – Vilnius (ööliin)

Tallinn – Pärnu – Riia – Bauska – Panevezys – Vilnius

FlixBus on kasutanud möödunud aastat uute tehnoloogiliste lahenduste juurutamiseks, mis lihtsustavad teenuste kasutamist alates pileti ostmise hetkest kuni broneeringute haldamiseni. Reisijad saavad kasutada istmete broneerimissüsteemi, piletiraha automaatset tagasimakset (kui reisija plaanid on muutunud ja tal tekib vajadus pilet tühistada) ning „Kus on minu FlixBus?“ funktsiooni, mis võimaldab kontrollida bussi asukohta reaalajas.

Selleks, et reisimine oleks ohutu ja mugav, järgib FlixBus kõrgemaid hügieenistandardeid ja kohalike omavalitsuste kehtestatud tervishoiueeskirju. See hõlmab reisijate kohustust registreerimise ja sõidu ajal katta oma suu ja nina, kontaktivabad piletid ning dokumentide kontroll pardale minnes, ja sõidukite desinfitseerimine pärast igat reisi. Ettevõte palub kõigil reisijatel jälgida hoolikalt oma tervist ja reisida ainult tervena. Lisaks ülalnimetatud reeglitele on reisijad kohustatud järgima kohalikke seadusi ja ennetusmeetmeid, mis on kehtestatud neis riikides, kuhu nad reisivad.

FlixBusi kaubamärgi all tegutsev FlixMobility alustas tegevust 2013. aastal, kui Saksamaal kaotati bussituru piirangud. Ettevõtte asutasid kolm Müncheni päritolu noormeest. Tegu on kombinatsiooniga tehnoloogiafirmast, e-kaubanduse platvormist ja transpordiettevõttest. 2015. aastal alustas FlixBus rahvusvahelist laienemist pikamaa bussiliinidega Prantsusmaal, Itaalias, Taanis, Madalmaades ja Horvaatias, ning tehes piiriületusega regulaarreise Norrasse, Hispaaniasse ja Inglismaale.

FlixBus sai kiirelt Euroopa suurima pikamaaliinide bussivõrguks, mis aitab enam kui sajal miljonil inimesel sihtkohta jõuda. 2018. aastal käivitati FlixTrain. Seeläbi laiendati teenust ka rongiliikluse valdkonda. Ettevõttes töötab üle tuhande inimese.