Interfax teatab, et uurimistoimingud puudutasid ettevõtteid Whoosh, Molnia, Bolt, Scoobee ja Red Wheels. Läbiotsimised toimusid Venemaa uurimiskomitee esimehe Aleksandr Bastrõkini korraldusel.

Bolti pressiesindaja Kristiin Jets ütles aga Delfile, et Boltil ei ole Peterburis kontorit.

"Tegutsesime Peterburis kohaliku partneri kaudu, kellel oli õigus kasutada Bolti kaubamärki. Meie partner lõpetas Venemaal Bolti tõukeratastega tegutsemise juba 2020. aasta sügisel, kuna turul oli konkurents väga tihe," ütles Jets.

Uurimiskomitee pressiteates on loetletud õnnetused, kus elektritõukeratastega on lastele otsa sõidetud, pärast mida on algatatud kriminaalasjad ettevaatamatusest raske tervisekahjustuse tekitamise kohta.

1. juunil sõitis Kolpino rajoonis 1971. aastal sündinud mees isiklikul elektritõukerattal pargialleel otsa nelja-aastasele poisile, kes viidi raskelt vigastatuna haiglasse. Kahtlusalune on leitud.

3. juunil sõitis mees Neeva rajoonis elektritõukerattaga otsa viieaastasele tüdrukule ja põgenes. Tüdruk sattus raskes seisundis haiglasse.

2. juunil sõideti Moskva rajoonis otsa nelja-aastasele poisile. Kahtlusalune sõitis renditud elektritõukerattaga.

Toimub ka uurimine kriminaalasja raames, mis algatati Venemaa kriminaalkoodeksi paragrahvi 238 lõige 1 järgi (ohutusnõuetele mittevastava teenuse osutamine). Uurimise all on elektritõukerataste lühiajalise renditeenuse pakkujad.

Ettevõtete kontorites otsiti esemeid ja dokumente, mis pakuvad juurdluse seisukohalt huvi ja mis võiksid aidata muu hulgas kindlaks teha isikut, kes sõitis väikesele tüdrukule otsa Neeva rajoonis.