„Oleme seadnud sihiks ühendada juriidiliselt kaks asutust üheks järgmise aasta alguseks,“ ütles Sutt. „Lõplik organisatsioonide põimumine, teenuste ühendamine ja sünergia leidmine leiab aset 2022. aasta jooksul,“ lisas minister. Esimeses etapis toimub õiguslik analüüs, et leida parim viis organisatsioonide ühendamiseks. Samuti kaardistatakse hetkeolukord ning valmistatakse ette vajalikud õiguslikud muudatused.

„Kredex ja EAS on mõlemad ka praegu tugevad asutused, teinud omavahel tihedat koostööd ja olnud head partnerid Eesti ettevõtjatele ja inimestele,“ rääkis Sutt. „Ühinemisega loome tugeva organisatsiooni, mis on näoga ettevõtja poole, pakub ühest aknast terviklahenduse ning toetab Eesti majanduse innovatsioonimahukust, eksporditurgude haaramist ning välisinvesteeringute ja talentide ligimeelitamist,“ sõnas Sutt.

Ühinemisprotsessi koordineerib juhtkomisjon, kuhu kuuluvad EASi, Kredexi juhatuse ja nõukogu liikmed, rahandusministeeriumi ning majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi esindajad. Nõukoda juhib majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi majandusarengu asekantsler Sille Kraam.

Kredexi ja EASi ühendamise eesmärkideks on teadus- ja arendustegevuse, innovatsiooni ning ettevõtluse jõulisem arendamine, paremate väärtuspakkumiste tegemine ning senisest terviklikumate ja tõhusamate teenuste pakkumine ettevõtetele.

Valitsus otsustas Kredexi ja EASi liitmise tänavu 29. aprillil ja see on osa riigireformi tegevuskavast. Esialgne plaanitav ühendamise maksumus on 2021. aastal 144 000 eurot.