Tuntud ja armastatud muusik ning laulukirjutaja Tanel Padar toob välja, et nutitelefon on suureks abiks igapäevase kaose kontrolli alla saamisel, seda nii töö- kui ka eraelus. Oma telefoni ei märgi ta mitte ainult päevaks vajalikke meeldetuletusi, vaid salvestab ka uusi laule ning filmib oma YouTube’i kanali jaoks videoid.

“Telefon on hädavajalik vahend minu loovuse, töö ja vaba aja veetmiseks. Oma esimese iPhone’i ostsin 2007. aastal. Sellest ajast peale olen oma laulude demoversioone salvestanud ainult rakenduses Voice Memos – pean tõdema, et viimase kümnendi jooksul on sinna palju salvestisi tekkinud. Püüan oma telefoni alati enda juures hoida – kunagi ei või teada, millal inspiratsioon tekib,” jagab Tanel Padar oma mõtteid.

Esteetiliselt ilus Instagrami feed – äärmiselt oluline faktor


Tanel Padar, kellel on erinevates sotsiaalvõrgustikes suur arv jälgijaid ja palju visuaalset sisu, tunnistab, et tema jaoks omavad suurt tähtsust kvaliteetsed fotod ja videod.

“Igapäevaste tegevuste ja sündmuste jäädvustamiseks ei ole vaja soetada spetsiaalset ja kallist varustust. Tänapäeva telefonikaamerad suudavad teha nii paljut. Näiteks pildistades ja filmides teeb iPhone pooled asjad Sinu eest ise ära – fookustamine, õige valguse ja paigutuse leidmine jms. Sina ei pea muud tegema, kui lihtsalt nuppu vajutama. See võimaldab mul vähese pingutusega jäädvustada väga kvaliteetset materjali. Suurt rahulolu tekitab minus ka videote kvaliteet. Oma YouTube’i kanalil “Tanel Padar – Tartust Pariis’’ olen kõik videod salvestanud iPhone’i kaameraga,” sõnas Tanel.

Iga artisti jaoks on telefon äärmiselt oluline vahend ning see sisaldab palju olulist materjali – alates lauluideedest ja dokumentidest kuni oluliste hetkedeni koos perega. Taneli sõnul hindab ta Apple’i seadmete turvalisust väga, sest ta saab kindel olla, et kõik väärtuslikud ja isiklikud materjalid on kindlalt kaitstud.

“Hoian kogu vajalikku informatsiooni oma telefonis iCloudis, sest ma tean, et kui mu telefoniga peaks midagi juhtuma, on mul siiski võimalus koheselt kõigele ligi pääseda. Ka uut iPhone’i soetades ei teki ühtegi probleemi, sest materjalide ühest seadmest teise toimetamine võtab vaid paar minutit,” ütles Tanel oma kogemuste kohta.

Tehnoloogia peaks inimesi teenima


Uute seadmete valimisel usub Tanel, et kõige olulisem on nende intuitiivsus ja lihtne kasutus. Enne esimese iPhone’i ostmist oli lauljal juba iPodi MP3 mängija ja Maci sülearvuti, seetõttu oli ta kindel, et ka telefon täidab tema vajadused.

“Esimese iPhone’i lansseerimine oli üle kogu maailma ülimalt suur sündmus. Tellisin endale koheselt kolm erinevat mudelit, sest tahtsin, et mul oleks olemas varuvariandid, kui esimese telefoniga peaks midagi juhtuma. Kuna aga kõik mudelid olid tol ajal niivõrd kuum kaup, siis otsustasin lõpuks mõlemad varutelefonid oma sõpradele edasi müüa,’’ meenutab Tanel.

Usaldusväärne ja vastupidav tehnoloogia on Tanel Padari jaoks väga oluline. Ta toob välja, et pea kogu oma töö teeb ta ära oma telefonis.

“Minu jaoks on ilmselt kõige olulisem faktor ühe telefoni puhul uute laulude salvestamise võimalus. iPhone'i abil on seda väga lihtne teha. Kui ootamatult tekib peas mõni idee või meloodia, lülitan sisse Memo rakenduse, võtan kitarri kätte ja mängin või laulan uue loo sinna. Sõnade tekkimisel kirjutan need koheselt Notes rakendusse. See võimaldab mul luua muusikat kõikjal, kus ma parasjagu viibin,” selgitab artist.

Tema sõnul on ühise ökosüsteemi üldine terviklikkus ja kõigi seadmete koos töötamine igapäevaste tegevuste jaoks eriti olulised ja aega säästvad.

“Ma võin kus iganes viibides kõike teha, sest ma ei pea muretsema tehnoloogia toimimise pärast. iPhone, Apple Watch, MacBook ja AirPods kõrvaklapid suudavad kõik omavahel ühilduda ja koos töötada ilma ühegi takistuseta,” selgitas ta.

Tanel toob ka välja, et pidev informatsiooni uuendamine erinevates Apple’i seadmetes on äärmiselt mugav, seetõttu pole oluline, millist seadet parasjagu kasutad, kogu vajalik informatsioon kõikjal olemas ja lihtsasti ligipääsetav. Näiteks kui alustad kirjutamist MacBookis, aga ühtäkki seda kasutada ei saa, siis saad kirjutamise lõpetada oma iPhone’is. Samuti, kui lähed jalutuskäigule ja oma telefoni kaasa ei võta, siis saad kõikidele vajalikele sõnumitele ligi Apple Watchi nutikella kaudu.

Rohkem aega perega koosviibimiseks


Nutitelefoni funktsionaalsus on kasulik mitte ainult töötamiseks, vaid ka perega ajaveetmiseks, reisimiseks või sportimiseks.

“Kasutan sageli olemasolevaid iPhone’i funktsioone. Näiteks dokumentide või fotode jagamine AirDropi kaudu läheduses asuvate inimestega, rakendus Health minu kehalise aktiivsuse ja une jälgimiseks, FaceTime’i videokõned ja Family iMessage Chat suhtlemiseks pereliikmetega. Samuti meeldib mulle meeldetuletuste jagamise võimalus. Kasutades seda rakendust koos perega, loome virtuaalsed ostunimekirjad,” räägib Tanel.

Rakendus Mail on vajalik, et artistil ei jääks kõige olulisemad e-kirjad lugemata. Autoga sõites või füüsiliselt aktiivselt olles kasutab aga Tanel alati oma lemmikmuusika- ja taskuhäälingurakendusi.

Ka keskkonnaprobleemid on olulised


Uute seadmete valimisel võtab esineja arvesse mitte ainult nutiseadmete kvaliteeti, vaid ka nende valmistamise viisi, sh seda, kui palju tähelepanu bränd ökoloogiale pöörab.

Tanel peab oluliseks, millise keskkonna me oma lastele tulevikuks jätame, seetõttu hindab ta Apple’i jätkusuutlikkuse poliitikat väga ja on rahul, et suur osa tema iPhone 12 Pro Maxi komponentidest on valmistatud taaskasutatud materjalidest. Artist ei kahtle, et keskkond peaks olema oluline ja südamelähedane teema meile kõigile.

Jaga
Kommentaarid