Täna naaseb pika pausi järel liiklusse parvlaev Silja Serenade, mis seisis kuid Turu sadamas, vahendab Yle Uutiset.

Helsingi ja Stockholmi vahet sõitnud Silja Serenade sõidab sel suvel mujale. Alguses tehakse kruiise Tallinna, kus laev seisab öö läbi, aga kedagi maale ei lasta. Hiljem suvel hakkab alus sõitma Helsingist Ahvenamaale Mariehamni.

Kogu Soome turismivaldkond on arendanud selleks suveks palju uusi pakkumisi riigisiseseks reisimiseks.

„Nüüd on hakatud kodumaa turismiteenuseid täiesti uuel viisil toodeteks muutma,” ütles Soome turismiliidu juht Heli Mäki-Fränti, kelle sõnul on inimesed uutesse turismiteenustesse uudishimulikult suhtunud.

Soome reisifirmad on raskes olukorras. Paljud on nüüd koostanud uutmoodi riigisisese reisimise pakette. Püütakse näidata Soome erinevaid piirkondi ja vaatamisväärsusi, rääkis Mäki-Fränti.

Riigisisese turismiga tegelevad ka need reisikorraldajad, kes on traditsiooniliselt pakkunud välismaareise. Näiteks Aurinkomatkat alustas eelmise aasta lõpus riigisiseste pakettreiside müümist.

„Need kõik pakuvad huvi. Populaarseimad kohad on praegu Saariselkä, Levi ja Ahvenamaa,” ütles Aurinkomatkate kommunikatsioonijuht Mari Kanerva.

Kristina Cruises alustab aga sel suvel „rongikruiiside” korraldamist. Sihtkohad on näiteks Joensuu, Koli, Juankoski ja Mikkeli. Kohale sõidetakse rongiga ning paketti kuuluvad giidiga ekskursioonid, majutus, toitlustamine ja meelelahutusprogramm.

Soome raudteefirma VR müüb sel suvel uut tüüpi puhkusepiletit, mis annab õiguse sõita viie, seitsme või üheksa päeva jooksul rongiga piiramatult kuhu iganes. Koht rongis tuleb küll broneerida, aga eraldi maksma ei pea.

Laevafirmad on organiseerinud suveks kruiise Soome-siseses mullis. Soomest väljaspool keegi maale ei lähe.

„Pardale võetakse ainult Soomest tulevaid reisijaid ja nende reiside jaoks ei pea olema koroonatõendit. Võib reisida karantiinivabalt,” ütles Tallink Silja kommunikatsioonijuht Marika Nöjd.

Tallink Silja viib reisijad Soome mullis Helsingist Mariehamni ja Tallinna sadamasse seisma. Viking Line viib inimesi merelt Stockholmi siluetti imetlema. Helsingist saab laevaga suvel ka Kotkasse ja Hankosse.